Αποστολάκης: Μην ξεγελιόμαστε! Δεν είναι στριμωγμένος και αδύναμος ο Ερντογάν!
«Έχουμε φτάσει στα όρια της σύγκρουσης και προσπαθούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα, είναι επικίνδυνος ή δεν είναι; Προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του απειλώντας», ανέφερε για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο MEGA σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα και τους διεθνείς συσχετισμούς.
«Θέλει να είναι ο επικυρίαρχος της περιοχής, να ελέγχει τα πάντα στην Αν. Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει δει τον εαυτό της σαν μια σοβαρή περιφερειακή δύναμη και θέλει τα πάντα να γίνονται
«Δεν υπάρχουν σοβαρές συναντήσεις που να μην βρίσκεται ο Ερντογάν. Δεν υπάρχει σοβαρό κράτος που να μην θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία. Η Αμερική κάνει τεράστια προσπάθεια να κρατήσει τις σχέσεις της με την Τουρκία και να την τραβήξει προς τη Δύση. Η Ευρώπη ανέχεται, προσπαθεί να μην συγκρουστεί μαζί του. Θεωρούν ότι ο τρόπος να διαχειριστείς την Τουρκία δεν είναι να την τιμωρήσεις αλλά να της δώσεις κάτι ακόμα. Είναι λάθος να θεωρούμε ότι ο Ερντογάν είναι στριμωγμένος και αδύναμος. Παίζει σε όλα τα γεωπολιτικά παιχνίδια, όλοι τον θεωρούν σοβαρό παίχτη, και τώρα όταν ξεκινήσουν οι συζητήσεις…», τόνισε.
Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα πρέπει να μπει σε διάλογο με την γείτονα χώρα, ο κ. Αποστολάκης, ήταν σαφής. «Όταν είσαι κυρίαρχο κράτος και όταν μπορείς να σταθείς στα πόδια σου, αν συζητήσεις είναι δικό σου θέμα και τι θα συζητήσεις είναι επίσης δικό σου θέμα. Τώρα βρισκόμαστε σε μία πίεση που μας φέρνει στο τραπέζι της κουβέντας, και τα θέματα που θα συζητηθούν δεν είναι καθαρά και μόνο δικιά μας επιλογή. Υπάρχουν πράγματα που είναι κατοχυρωμένα από διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο και θεωρούμε ότι δεν θα έπρεπε να συζητηθούν».
«Θέλει πάρα πολύ προσοχή, η κατάσταση είναι δύσκολη. Δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στον Ερντογάν σε αυτά που λέει. Μας απειλούν ότι αν δεν συζητήσουμε θα δημιουργήσουν θέμα. Αυτά που έχουμε να συζητήσουμε είναι μόνο οι θαλάσσιες ζώνες, υφαλοκρυπίδα και οι ΑΟΖ, η Τουρκία εκτιμώ δύσκολα θα κάτσει να συζητήσει μόνο γι αυτό το θέμα».
Σύμφωνα με τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αν βάλουμε τα πράγματα στη ζυγαριά με γεωπολιτικούς και οικονομικούς όρους, οι Ευρωπαίοι προτιμούν τους Τούρκους. «Οι συμφωνίες έχουν να κάνουν με συμφέροντα», είπε.
Σχετικά με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογράμμισε: «Η Ελλάδα δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι αρκετά ισχυρές. Όπως και στο τελευταίο συμβάν με τον ελληνικό στόλο να απλώνεται στο Αιγαίο και να δείχνει έτοιμη να συγκρουστεί. Έχω πει ότι δεν πρέπει να δείξεις ότι δεν θες να συγκρουστείς έναντι οποιοδήποτε κόστους και τιμήματος. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές, σημεία που αν ξεπεραστούν δεν έχεις περιθώρια».
Τέλος, ερωτηθείς για το ποιους θα ήθελε για “συμπαίκτες” η Ελλάδα, απάντησε: «Υπάρχει κάποιος που έχει δείξει πρόθεση να μας στηρίξει, τη Γαλλία. Η μερική συμφωνία, η υπόθεση με την αγορά φρεγατών έπρεπε να συνεχίσουμε να κάνουμε κουβέντα. Θεωρώ πως πρέπει να έχουμε σχέσεις συμφέροντος με όλες τις χώρες που θέλουμε να συνεργαστούμε».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η αιχμηρή απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου για τον Στέφανο Χίο
- «Εξέγερση» επιβατών σε πλοίο προς την Σύρο - Έφοδος του λιμενικού
- Κορωνοϊός: Θετική ιερόδουλη σε νησί- Συναγερμός για την ιχνηλάτηση των επαφών της
- Άγριο έγκλημα: Δολοφόνησε την κολλητή της επειδή είχε σχέση με τον αρραβωνιαστικό της
- ΕΝΦΙΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή της πρώτης δόσης
- Έφοδος του Λιμενικού σε πλοίο της SeaJets μετά από καταγγελίες επιβατών
- Νέες περικοπές στις συντάξεις φέρνει το κόλπο με τα αναδρομικά...
- Σύρος: Αναστάτωση στο «WorldChampion» μετά από καταγγελίες επιβατών - Έφοδος του λιμενικού
- Πιο ευτυχισμένη από ποτέ: Πλήρης η οικογένεια Ζουγανέλη ποζάρει στο φωτογραφικό φακό
- Αυγουστιάτικη πανσέληνος «φωτιά»! Η πανδημία, η Τουρκία Σκορπιός, και η αναλυτική πρόβλεψη για κάθε ζώδιο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις altsantiri
- Η Ασπασία από το Άργος έκανε το πρώτο της μπάνιο μετά από 7 χρόνια
- Οι 12 παγίδες των αναδρομικών – Αναλυτικός οδηγός για 2,5 εκατ. συνταξιούχους
- Αποστολάκης: Μην ξεγελιόμαστε! Δεν είναι στριμωγμένος και αδύναμος ο Ερντογάν!
- Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με θύμα έναν 21χρονο στην περιφερειακή οδό
- Εξεγέρθηκαν οι επιβάτες της SeaJets – Υποδειγματικοί οι εργαζόμενοι στα Blue Star
- ΠΑΟΚ: Θετικό το κρούσμα κορονοϊού σε ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου
- Ημαθία: Εργοδότης ασέλγησε με τη βία σε νεαρή υπάλληλό του
- Καβάλα: «Καμία σύλληψη» λένε οι διοργανωτές της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα
- Πανικός στην Καλιφόρνια: Σχεδόν 8.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω πυρκαγιάς

- Τελευταία Νέα altsantiri
- Αποστολάκης: Μην ξεγελιόμαστε! Δεν είναι στριμωγμένος και αδύναμος ο Ερντογάν!
- Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με θύμα έναν 21χρονο στην περιφερειακή οδό
- Η Ασπασία από το Άργος έκανε το πρώτο της μπάνιο μετά από 7 χρόνια
- Καβάλα: «Καμία σύλληψη» λένε οι διοργανωτές της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα
- ΠΑΟΚ: Θετικό το κρούσμα κορονοϊού σε ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου
- Ημαθία: Εργοδότης ασέλγησε με τη βία σε νεαρή υπάλληλό του
- Εξεγέρθηκαν οι επιβάτες της SeaJets – Υποδειγματικοί οι εργαζόμενοι στα Blue Star
- Πανικός στην Καλιφόρνια: Σχεδόν 8.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω πυρκαγιάς
- Οι 12 παγίδες των αναδρομικών – Αναλυτικός οδηγός για 2,5 εκατ. συνταξιούχους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πιθανή αντίπαλος του ΟΦΗ η Τότεναμ
- Καταγγελία επιβατών για πλοίο που δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός
- Σύρος: Μετά την αναστάτωση αποκαταστάθηκε η βλάβη στο ταχύπλοο
- Κορωνοϊός: Στο μικροσκόπιο η συμπεριφορά των νέων – Τι προβληματίζει τους ειδικούς
- Κορωνοϊός: Η συμπεριφορά των νέων προβληματίζει τους επιστήμονες
- Η ατομική ευθύνη, τα λάθη του κράτους και η κορονο-βλακεία
- Λεύκες Πάρου : Σεβασμός στην παράδοση
- Ο Όλυμπος βρίσκεται στην κορυφή της επισκεψιμότητας έως και 90%