Προφυλακιστέος ο αστυνομικός στην Καστοριά – Κίνητρό του η ληστεία (εικόνες – video)

Σε αντιφάσεις πέφτει ο ειδικός φρουρός για τους λόγους που σκότωσε τον οδηγό ταξίΨύχραιμος εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον φόνο«Η αστυνομία κάνει αυτοκάθαρση», δηλώνει ο Τόσκας

Ο 30χρονος αστυνομικός, ο οποίος ομολόγησε στους συναδέλφους του τη δολοφονία του οδηγού ταξί, μετά τη λήξη της 48ωρης προθεσμίας που είχε ζητήσει, προσήλθε σήμερα, νωρίς το πρωί, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στον ανακριτή Καστοριάς, προκειμένου να απολογηθεί.

Κατά

τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, φέρεται να επέμεινε σε αυτά που αρχικά είχε καταθέσει, στην ανάκρισή του από τους αστυνομικούς, δηλαδή πως το κίνητρό του ήταν η ληστεία λόγω οικονομικών προβλημάτων που έχει και οι «προσωπικές διαφορές» με το θύμα.

Μετά την απολογία του, η οποία διήρκησε πέντε ώρες, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο ειδικός φρουρός κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Φελιού, στα Γρεβενά, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοχρησίας.

Παρόντες στο δικαστικό μέγαρο Καστοριάς ήταν οι γονείς του αστυνομικού, οι οποίοι χθες, με επιστολή τους, ζήτησαν συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, συνάδελφοι του θύματος (πατέρα δύο παιδιών), σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απέκλεισαν για 15 λεπτά, με τα ταξί τους, την κεντρική είσοδο και τον δρόμο έξω από το δικαστικό μέγαρο Καστοριάς, χωρίς, όμως, να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Η πρώτη απολογία του ειδικού φρουρού

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ο δράστης ομολόγησε πως 200 ευρώ που χρειαζόταν τον οδήγησαν να μπει στο ταξί του 52χρονου, με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσει.

«Όταν μπήκα στο ταξί, δεν ήθελα να σκοτώσω. Να ληστέψω ήθελα. Διακόσια ευρώ χρειαζόμουν. Τον οδήγησα σε μία περιοχή που γνωρίζω και εκεί έβγαλα όπλο. Ο οδηγός αντέδρασε. Βγήκε από το αμάξι. Εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και πανικοβλήθηκα. Όταν επιχείρησε να με χτυπήσει, τον πυροβόλησα πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε. Δεν γνώριζα τον οδηγό ταξί που σκότωσα. Ήμουν πιεσμένος από την οικονομική μου κατάσταση. Ο μισθός δεν μου αρκούσε για να πληρώσω όλα όσα χρειαζόμουν», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Συνάδελφοι του 30χρονου που μίλησαν στον «Ε.Τ.» τον περιγράφουν ως ένα άτομο με περίεργη συμπεριφορά: «Είχε έρθει από την Αθήνα παρασημοφορημένος μετά τη σύλληψη Μαζιώτη. Φερόταν λίγο περίεργα και είχε κάποιες μικρές προστριβές με μερικούς συναδέλφους του. Πριν πάει στην ΟΠΚΕ είχε περάσει για λίγο και από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καστοριάς. Είναι παντρεμένος και δεν είχαμε ακούσει ποτέ ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα».

Τόσκας: Στις τάξεις της Αστυνομίας υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε

Δήλωση για την υπόθεση αυτή, έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός, είπε όμως ότι όπως σε όλους τους χώρους έτσι και στο σώμα της Αστυνομίας υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «η αστυνομία κάνει αυτοκάθαρση (…) ο δράστης αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε και από την αστυνομία και από τη δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα