Αποκαλυπτική η έκθεση της Europol για τις τρομοκρατικές επιθέσεις – Τι συμβαίνει σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία

Τις πρώτες θέσεις στις επιθέσεις τρομοκρατικών ομάδων έχουν η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία σύμφωνα με έκθεση της Europol για το 2017.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση της ευρωπαϊκής αστυνομίας που παρουσιάζει η “Καθημερινή”, σε σύνολο 27 επιθέσεων που καταγράφηκαν για το 2017, οκτώ έγιναν στην Ελλάδα και από επτά σε Ιταλία και Ισπανία.

«Οι αναρχικές τρομοκρατικές ομάδες στην Ελλάδα διατηρούν ενισχυμένες επιχειρησιακές δυνατότητες και πρόσβαση σε στρατιωτικού τύπου οπλισμό», επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση για την τρομοκρατία στην Ε.Ε. της Europol.

Ακόμη, στα συμπεράσματα αναφέρεται πως η Ελλάδα, καθώς και -λιγότερο- η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι μόνες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν φαινόμενα αναρχικής τρομοκρατίας, αφού υπογραμμίζει ότι οι σχετικές επιθέσεις που αναφέρθηκαν σε Γερμανία και τη Γαλλία σχετίζονταν με αναρχικούς τρομοκράτες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Το 2017, οι τρομοκρατικές επιθέσεις από αναρχικούς στην ΕΕ ανήλθαν σε 24 αντί 27 το 2016. Οκτώ κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα, επτά στην Ιταλία και επτά στην Ισπανία.

Στην έκθεση αναφέρεται πως από τις 8 επιθέσεις το 2017, έξι έγιναν με χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και δύο με τη χρήση όπλων, ενώ συνολικά 12 άτομα συνελήφθησαν για κατηγορίες που σχετίζονται με τις επιθέσεις αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα