Αποκαλύψεις από Ντούντεκ για καβγά Μουρίνιο – Ρονάλντο στα αποδυτήρια

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε μέσα από την αυτοβιογραφία του ο Γέρζι Ντούντεκ, ο οποίος αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 2007 έως το 2011 ως μπακ απ του Ίκερ Κασίγιας.

Μπορεί την τετραετία που φόρεσε τη φανέλα των Μαδριλένων να κατέγραψε μόλις 12 συμμετοχές, όμως μέσα από την αυτοβιογραφία του «Jerzy Dudek: A Big Pole in Our Goal», μέρος της οποίας προδημοσιεύει η «Liverpool Echo», προχωρά σε σημαντικές αποκαλύψεις.

Ο Πολωνός

παλαίμαχος τερματοφύλακας αποκαλύπτει θερμό επεισόδιο του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Ζοζέ Μουρίνιο μετά από το clasico με την Μπαρτσελόνα, στέκεται στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του πορτογάλου σούπερ σταρ κι υποστηρίζει πως πολωνός πυγμάχος ήθελε να πλακώσει στο ξύλο τον CR7 επειδή δεν έδωσε αυτόγραφα σε παιδάκια!

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «θρύλο» τον Ζινεντίν Ζιντάν και τονίζει πως παρότι ήταν σύμβουλος του Φλορεντίνο Πέρεθ λειτουργούσε περισσότερο ως προπονητής σε κάποιες περιπτώσεις.

Διαβάστε απόσπασμα από τη βιογραφία του:

Προφανώς έχετε διαβάσει πολλά γι’ αυτόν, αλλά ο Κριστιάνο είναι ένας απ’ τους πιο επαγγελματίες παίκτες που θα συναντήσεις ποτέ. Αν η προπόνηση άρχιζε στις 11, θα ήταν εκεί απ’ τις 9:15.

Έκανε έξτρα προπόνηση στο γυμναστήριο πριν και μετά το 90λεπτο πρόγραμμα προπόνησης.

Τον παρακολουθούσα για σχεδόν δύο χρόνια και μπορώ να πω πως όλα όσα πέτυχε στον αγωνιστικό χώρο είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Επίσης, συμβολίζει τον μοντέρνο σούπερ σταρ -δεν υπάρχουν πολλοί με ένα brand όπως του CR7- και πολύ γρήγορα έγινε το νούμερο ένα της Ρεάλ.

Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο είναι φιλόδοξος. Θέλει να είναι σταρ. Όταν δεν παίρνει μία πάσα όταν θεωρεί πως έπρεπε να την πάρει, τότε τρελαίνεται. Αυτό μερικές φορές τσαντίζει τους υπολοίπους, αλλά το έχουν συνηθίσει. Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του θυμίζουν τον Ραούλ. Ο Ραούλ δεν ήταν χαρούμενος όταν νικούσαμε 3-0 και δεν σκόραρε.

Προτιμούσε μία δύσκολη νίκη με 2-1 κι αυτός να έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Λάτρευε να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, να γίνεται ήρωας, όπως κι ο Κριστιάνο. (Ο Ρονάλντο) ήθελε να σκοράρει με κάθε κόστος και ήταν εγωιστής. Νομίζω πως έβλεπε τους συμπαίκτες του ως βοηθούς που δουλεύουν για να γίνεται ο ίδιος σπουδαίος κι αυτό ενοχλούσε τον προπονητή μας, Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Μουρίνιο δούλεψε μαζί του. Ήξερε, όμως, πως τον ενδιέφερε περισσότερο η προσωπική επιτυχία απ’ ό,τι της ομάδας και δεν μπορούσε να το αποδεχθεί. Τον είχε προειδοποιήσει πολλές φορές, ότι προκαλεί τους φιλάθλους και τους συμπαίκτες του με τις χειρονομίες και τις αντιδράσεις του και τον ενημέρωσε πως πρέπει να γίνει πιο ομαδικός. Ο Μουρίνιο προσπαθούσε να πείσει τον Ρονάλντο να σταματήσει να πιστεύει πως ό,τι πετυχαίνει η Ρεάλ είναι εξαιτίας του κι ότι όταν αποτυγχάνει φταίει η υπόλοιπη ομάδα. Όμως του πήρε αρκετό καιρό.

Μουρίνιο

Σε μία αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, η οδηγία στους τρεις επιθετικούς ήταν να μην υπάρχει πίεση ψηλά, αλλά να επιχειρήσουμε να τους “χτυπήσουμε” στην κόντρα επίθεση. Ο Ρονάλντο τον αγνόησε. Με το που έγινε η σέντρα κινήθηκε προς τον δεξιό μπακ που είχε την μπάλα, πίεσε τους στόπερ και στη συνέχεια τον αριστερό μπακ, αλλά ήταν αδύνατο να τους νικήσει μόνος του. Τότε, γύρισε πίσω στους υπόλοιπους και έκανε μία χειρονομία που έδειχνε πως έπρεπε να πιέσουμε κι οι υπόλοιποι. Το πλήθος άρχισε να αποδοκιμάζει επειδή θεωρούσε πως δεν προσπαθούσαμε όσο εκείνος.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μουρίνιο τον ρώτησε στα αποδυτήρια γιατί αγνόησε τις οδηγίες του. Ο Κριστιάνο είναι ο τύπος του ανθρώπου που δεν φοβάται να πει την άποψή του, με αποτέλεσμα οι δυο τους να έχουν έναν έντονο καυγά, μπροστά σε όλη την ομάδα, όπου εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις στον τομέα της τακτικής.

Αρκετοί απ’ τους παίκτες μπήκαν στη συζήτηση και εγώ καθόμουν και σκεφτόμουν πως αν αυτή η κουβέντα είχε γίνει έξι μήνες νωρίτερα τότε θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς η ομάδα που θα κατακτούσε το πρωτάθλημα και το Champions League κι όχι η Μπαρτσελόνα.

Πολλές φορές καθόμουν μετά το τέλος της προπόνησης για να βοηθήσω τον Ρονάλντο να βελτιώσει τις εκτελέσεις φάουλ. Προφανώς για να γίνει καλός, θα έπρεπε να νικήσει πρώτα εμένα. Μπορεί να κάνει μία μπάλα να κινείται με διαφορετική τροχιά από οποιονδήποτε άλλο παίκτη.

Υπάρχει ένας λόγος γι’ αυτό. Ο Ρονάλντο έχει μικρά πόδια. Έχω αντιμετωπίσει κι άλλους παίκτες που μπορούσαν να χτυπήσουν την μπάλα όπως αυτός, αλλά με λιγότερη δύναμη, και είχαν κι αυτοί μικρά πόδια. Νομίζω το γεγονός πως έχει μικρά πόδια τον βοηθάει να ελέγχει καλύτερα τη δύναμη σε σχέση με άλλους.

Πρέπει, επίσης να πω ότι ο Κριστιάνο είναι το κατάλληλο πρότυπο για τους νεαρούς παίκτες εκτός γηπέδων, αλλά ανησυχεί πολύ για την εικόνα του. Κουρεύει τα μαλλιά του κάθε δύο ημέρες και μπορεί να περάσει πολύ ώρα μπροστά απ’ τον καθρέφτη στα αποδυτήρια προκειμένου να βεβαιωθεί πως δείχνει ωραίος πριν από μία τηλεοπτική συνέντευξη ή έναν αγώνα.

Ντούντεκ

Θυμάμαι πως χάσαμε απ’ τη Λιόν για το Champions League και είχα καλέσει τον πρωταθλητή της πυγμαχίας, Ντάρεκ Μιχαλτσέβσκι στον αγώνα. Ήρθε να μας δει την επόμενη ημέρα στην προπόνηση κι έπαθε σοκ όταν είδε τον Ρονάλντο να αρνείται να δώσει αυτόγραφα σε μικρά παιδιά. «Θα τον τσακίσω», μου είπε ο Ντάρεκ. «Πήγαν απλά να βγάλουν μία γ@@@@η φωτογραφία και να πάρουν ένα αυτόγραφο απ’ αυτόν. Πώς γίνεται να φέρεται έτσι σε παιδιά», συνέχισε.

Προσπάθησα να τον ηρεμήσω και πήγα στον Ρονάλντο. «Δεν είμαι εδώ για να δίνω γ@@@@@α αυτόγραφα», είπε αγριεμένος. «Είμαι εδώ για να νικήσω. Αποκλειστήκαμε απ’ το Champions League απ’ τη γ@@@@η Λιόν χθες το βράδυ. Είμαι τσατισμένος, αφήστε με ήσυχο»!

Τα παιδιά απογοητεύτηκαν από όσα άκουσαν και θεώρησαν πως πρόκειται για μία πριμαντόνα. Όμως, ο Ρονάλντο είναι τελειομανής και παίρνει προσωπικά τις ήττες. Ευτυχώς ο Ντάρεκ δεν πήγε να τον βρει. Είναι πιθανό ο Ρονάλντο να μην είχε κερδίσει καμία Χρυσή Μπάλα αν τον είχε παραλάβει στα χέρια του”.

Ο θρύλος Ζιντάν

Σε άλλο μέρος της αυτοβιογραφίας γίνεται ειδική αναφορά στον Ζινεντίν Ζιντάν τόσο ως ποδοσφαιριστή όσο κι ως παίκτη.

«Είναι ένας θρύλος. Προσπάθησα να πάρω τη φανέλα του Ζιντάν μετά από ένα παιχνίδι μεταξύ της Φέγενοορντ και της Γιουβέντους το 1997, αλλά είχε υποσχεθεί να την δώσει σε κάποιον άλλον. Ο “Ζιζού” είναι ένας τζέντλεμαν που δεν ανεβάζει τον τόνο της φωνής του, αλλά κάνει αυτό που πρέπει όταν χρειάζεται. Ήταν σύμβουλος του Φλορεντίνο Πέρεθ όταν ήμουν στη Ρεάλ, αλλά στην πραγματικότητα μας μεταλαμπάδευε τις εμπειρίες του, μερικές φορές στα αποδυτήρια, λες και ήταν προπονητής. Προχώρησε σημαντικά ως προπονητής στη Ρεάλ και θεωρώ πως το πνεύμα του πολεμιστή που τον διακατείχε κι ως παίκτη, το έχει μεταδώσει και στην ομάδα του».

Πηγή: Sport24

Keywords
Τυχαία Θέματα