Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς – Μαύρη μέρα για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη

Αποφυλακίζεται σήμερα, Παρασκευή, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, Γιώργος Ρουπακιάς, καθώς λήγει το ανώτατο όριο προφυλάκισής του.

Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με το Βήμα, ο συνήγορός του Γιώργος Ρουμπέκας δήλωνε άγνοια για την ώρα αποφυλάκισης του εντολέα του, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τυχόν αντιδράσεις κατά την έξοδο από τον Κορυδαλλό.

Την πόρτα της φυλακής «ανοίγει» βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο αντικαθιστά την προσωρινή κράτηση με κατ΄ οίκον περιορισμό (σσ : επιστρέφει στο σπίτι όπου διέμενε και στο παρελθόν

με την οικογένεια του), υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, αλλά και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος, θα μπορεί να μεταβαίνει – πάντα με συνοδεία – αποκλειστικά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη.

Ο Ρουπακιάς συμπληρώνει 30 μήνες στη φυλακή, καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τον Σεπτέμβριο του 2013, με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά ενώπιον της οποίας και είχε απολογηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα