Απλές οδηγίες για να μειώσουμε την έκθεση στην ακτινοβολία του Wi-Fi και των κινητών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα και τις έρευνες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν αυξημένο κίνδυνο από την έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τις φορητές συσκευές και τα ασύρματα δίκτυα, ωστόσο υπογραμμίζει πως απαιτείται επιπλέον έρευνα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε στο μεταξύ είναι να ακολουθήσουμε απλές οδηγίες, που δεν θα μας κοστίσουν, για να μειώσουμε όσο τον δυνατόν την έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, πριν μάθουμε πόσο αρνητικά επιδρά.

-Αποφεύγουμε

τη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε περιοχές με χαμηλό σήμα (γιατί τότε η ηλεκρομαγνητική ακτινοβολία έχει υψηλότερη ένταση) και σε κλειστούς χώρους με πολλές μεταλλικές επιφάνειες: π.χ. αυτοκίνητο, ασανσέρ (αντανάκλαση της ακτινοβολίας)

-Προτιμούμε να μιλάμε με ενσύρματα ακουστικά. Αν και εκπέμπεται κάποια ακτινοβολία είναι καλύτερα, γιατί απομακρύνεται το κινητό από το σώμα.

-Προσπαθούμε να μειώσουμε γενικά τις ώρες που μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο.

-Αποφεύγουμε να έχουμε το κινητό μας τηλέφωνο κοντά στον εγκέφαλο, την καρδιά και τα γεννητικά όργανα.

-Αντικαθιστούμε το ασύρματο τηλέφωνο του σπιτιού ή της δουλειάς με ένα ενσύρματο.

-Αποφεύγουμε τις πολλές ασύρματες συσκευές στην κατοικία μας (π.χ. τηλέφωνα, συστήματα ενδοεπικοινωνίας, δίκτυο internet, συσκευές Bluetooth, ηχεία κ.ά.)

-Προτιμούμε να κλείνουμε όλες τις συσκευές όταν πάμε για ύπνο (υπολογιστής, τηλέφωνο κλπ).

-Το ασύρματο ρούτερ είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένο σε ένα δωμάτιο που δε χρησιμοποιείται πολύ.

-Αποφεύγουμε να φορτίζουμε το κινητό μας τηλέφωνο ακριβώς δίπλα από εκεί που κοιμόμαστε, ειδικά δίπλα στο κεφάλι μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα