Απίστευτοι βανδαλισμοί σε ΕΠΑΛ στην Κέρκυρα – Τελούσε υπό κατάληψη (video)

Έντονο προβληματισμό έχουν επιφέρει στη μαθητική κοινότητα οι απίστευτοι βανδαλισμοί σε ΕΠΑΛ στην Κέρκυρα, σχολείο που τελούσε υπό κατάληψη για τρεις εβδομάδες.

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου με βανδαλισμούς στο συγκεκριμένο σχολικό κτήριο στο Μαντούκι κινητοποίησαν φορείς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Ιονίων Νήσων κ. Αγγελόπουλο όπου πήγε εκεί με στόχο να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην κατάληψη.

Αυτές οι εικόνες οδήγησαν πολλούς γονείς και καθηγητές στο σχολικό συγκρότημα, καθώς επίσης και τον κ. Πέτρο Αγγελόπουλο, ο οποίος συνομίλησε με όλους. Πρόθεση του Περιφερειακού Διευθυντή ήταν να ανοίξει το σχολείο το συντομότερο δυνατόν καθώς ήδη έχουν χαθεί αρκετά μαθήματα μετά την κατάληψη τριών εβδομάδων. Σύμφωνα με μαθητές του Α’ ΕΠΑΛ, μια σειρά από αιτήματα που είχαν θέσει, έχουν δρομολογηθεί και αποκατασταθεί.

Μεγάλες ζημίες έχουν υποστεί οι τουαλέτες καθώς και δύο σχολικές αίθουσες του 5ου Γενικού Λυκείου οι οποίες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με αποτέλεσμα να χρειάζονται άμεσες εργασίες.

Ψευδοροφές βρέθηκαν κατεστραμμένες, τζάμια παραθύρων σπασμένα, θρανία και καρέκλες πεταμένα εκτός αιθουσών. Επίσης καταστράφηκε τελείως γυψοσανίδα που χώριζε δύο αίθουσες.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές υποστηρίζουν ότι οι ζημίες προκλήθηκαν από εξωσχολικούς οι οποίοι εισήλθαν στο σχολείο τις βραδινές χώρες από σημεία στα οποία οι μαθητές δεν περιφρουρούσαν.

(πληροφορίες από OPEN TV, corfutvnews.gr, curfutv, enimerosi.com)

Πηγή: Απίστευτοι βανδαλισμοί σε ΕΠΑΛ στην Κέρκυρα – Τελούσε υπό κατάληψη (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα