Απίστευτο γεγονός: Ιερέας στην Ηλιούπολη «κλειδώθηκε» στην Εκκλησία με πιστούς

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, καθώς σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, σε Ηλιούπολη και στο κέντρο της Αθήνας, ιερείς και πιστοί αδιαφόρησαν για την απαγόρευση τέλεσης θρησκευτικών μυστηρίων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊου και συμμετείχαν σε εκκλησιαστικές δραστηριότητες, ενώ υπάρχει σχετική απαγόρευση. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ιερείς και πιστοί αδιαφόρησαν για την απαγόρευση…

Σε ναό του Προφήτη Ηλία της Ηλιούπολης επτά πιστοί κλειδώθηκαν στο ναό για να προσευχηθούν,

όπως είπαν, και χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΛΑΣ για να απομακρυνθούν. Το συμβάν κατεγράφη και στα άτομα έγιναν συστάσεις.

Σε μια περίπτωση στο κέντρο της Αθήνας, υπήρχε μέχρι και… τσιλιαδόρος που ενημέρωσε τους δεκάδες παρευρισκόμενους για την έλευση περιπολικού και ακολούθησε μαζική απομάκρυνση των πιστών από το σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ τέλεσε στο νησί λειτουργία για τους χαιρετισμούς την Παρασκευή (21/03), κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και έδωσε εξηγήσεις, ενώ με ανακοίνωση του το Σάββατο (22/03) τόνισε ότι η Εκκλησία θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Πολιτείας.

(πληροφορίες και από ilioupolinews.gr)

Φωτογραφίες: ilioupolinews.gr, eurokinissi.gr

Πηγή: Απίστευτο γεγονός: Ιερέας στην Ηλιούπολη «κλειδώθηκε» στην Εκκλησία με πιστούς - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα