Απίστευτη πρόκληση στο Καστελόριζο: Κόκκινη μπογιά σε ελληνική σημαία, drone έπαιζε τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας

Μπορεί, με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας, Ελλάδα και Τουρκία να συμφώνησαν στην επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, φαίνεται όμως πως η επινοητικότητα των Τούρκων δεν έχει τέλος, αφού δεν χάνουν ευκαιρία να προκαλούν.
Το Σάββατο (26/09), πρωί – πρωί, έστειλαν ένα drone στο Καστελόριζο, που επί 10 λεπτά πετούσε πάνω από τη Μεγίστη και το υπόλοιπο νησί, παιανίζοντας εμβατήρια καθώς και τον τουρκικό εθνικό ύμνο.

Όπως

μετέδωσε το «OPEN TV», λίγη ώρα αργότερα, τουρκικό site δημοσίευσε άρθρο με τον τίτλο «Ζωγράφισαν την ελληνική σημαία κόκκινη στο Καστελόριζο», συνοδεύοντάς το από εικόνες που δείχνουν το όρος «Μουντούς», στο οποίο βρίσκεται σχεδιασμένη η ελληνική σημαία, στην οποία και έχουν ρίξει κόκκινη μπογιά.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι έχουν «στοχοποιήσει» το Καστελόριζο και κάποιοι ανέφεραν ότι ετοίμαζαν προβοκάτσια. Η Άγκυρα ενοχλήθηκε πολύ και από την πρόσφατη επίσκεψη στο ελληνικό νησί της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την 77η επέτειο απελευθέρωσης του Καστελόριζου.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία εξέδωσε νέα ΝAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά εξέδωσε, δεσμεύοντας περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου στις 29 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 έως τις 4:00. «Ενισχύουμε το Ναυτικό, προστατεύουμε τη Γαλάζια Πατρίδα», υπογράμμισε, νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εισβολή» από τουρκικές μηχανότρατες

Την ίδια ώρα, αγανακτισμένοι είναι οι αλιείς της Σάμου, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει φτάσει στο απροχώρητο η προκλητικότητα των Τούρκων συναδέλφων τους. Όπως λένε στο «OPEΝ TV», οι ψαράδες από τα απέναντι παράλια φτάνουν ακόμη και στα 300 μέτρα από τις ακτές του νησιού και όχι απλώς ψαρεύουν στα ελληνικά νερά, αλλά καταστρέφουν και τα αλιευτικά εργαλεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (24/09) έγινε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και η ανακοίνωση που εκδόθηκε έκανε λόγο για δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και παράνομη στρατικοποίηση νησιών. Με τον τούρκο πρόεδρο να ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις και τις επαφές που γίνονται, ώστε να είναι ήρεμο το κλίμα, μετά και τη ανακοίνωση για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών ΕλλάδαςΤουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα