Απίστευτες καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο: Ξηλώθηκαν σκεπές – Κλειστοί δρόμοι, σταμάτησε ο ΗΣΑΠ (video)

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Αττική από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα μας, ειδικά στο Νέο Ηράκλειο και στην ευρύτερη περιοχή. Ξηλώθηκαν σκεπές, δέντρα έπεσαν σε αυτοκίνητα. Μέχρι και θερμοσίφωνες «έφυγαν» από ταράτσες… Έχουν κλείσει οι δρόμοι, έχει σταματήσει ο ΗΣΑΠ.

Στο Νέο Ηράκλειο, όπου εκδηλώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι, έχουν σημειωθεί υλικές καταστροφές από τις πτώσεις δέντρων που προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα

και σπίτια. Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ν. Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος επιβεβαίωσε τα προβλήματα αναφέροντας πως στην περιοχή έχουν σημειωθεί πάνω από 150 πτώσεις δένδρων.

Την ίδια ώρα η νεροποντή, σύμφωνα με τον κ. Μπάμπαλο, δημιούργησε προβλήματα και στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον ηλεκτρικό, λόγω πτώσης δέντρου σε σημείο ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου. Αυτήν την ώρα τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά. Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Προβλήματα παρατηρούνται επίσης στην ηλεκτροδότηση με διακοπές ρεύματος να σημειώνονται σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Προβλήματα υπάρχουν και στον γειτονικό δήμο, στην Καλογρέζα, όπου επίσης έπεσαν δέντρα και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από αντικείμενα που έπεσαν από μπαλκόνια! Στην οδό Κασταμονής, έναν κεντρικό δρόμο στην περιοχή, η κυκλοφορία γινόταν νωρίτερα με πολύ μεγάλη δυσκολία εξαιτίας πεσμένων δέντρων και κάδων απορριμμάτων που είχαν μετακινηθεί από τον αέρα στη μέση του δρόμου. Καταστροφές και πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και στο Γαλάτσι.

Οι κλήσεις που έχει δεχτεί έως αυτή την ώρα η Πυροσβεστική είναι περισσότερες από 137, οι 27 απ’ αυτές για απάντληση υδάτων και οι υπόλοιπες για αφαίρεση αντικειμένων (δέντρων που έπεσαν κτλ).

Σταμάτησε ο «Ηλεκτρικός» από την Νέα Ιωνία μέχρι το σταθμό Ειρήνη

Προβλήματα στις μετακινήσεις με τον ΗΣΑΠ έχουν επίσης δημιουργηθεί, λόγω πτώσης δέντρου σε σημείο ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου. Αυτήν την ώρα τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά, Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο Νέο Ηράκλειο

Στο Νέο Ηράκλειο έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους, λόγω πτώσεων δέντρων και άλλων καταστροφών.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

– Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Μαρούσι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφ. Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο.

– Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα.

– Στην οδό Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης.

– Στην οδό Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

Χάος στους δρόμους

Λίγο πριν από τις 08:30 το πρωί, η κίνηση στην Αττική Οδό είχε… κοκκινίσει, αφού σύμφωνα με την ενημέρωση μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνταν προς Ελευσίνα από τον κόμβο Πεντέλης έως τον κόμβο Ηρακλείου. Αυξημένη κίνηση υπήρξε και στα δυο ρεύματα του Κηφισού, από το Ρέντη έως τη Μεταμόρφωση περισσότερο, στη λεωφόρο Αθηνών στην κάθοδο.

Επίσης, με δυσκολία γινόταν η κυκλοφορία σε Μεσογείων από το ύψος της Αγίας Παρασκευής, στους δρόμους του κέντρου, στην Κατεχάκη, στην Αλεξάνδρας, στην Κηφισίας, στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Μεγάλες καθυστερήσεις προς Ελευσίνα από τον κόμβο Πεντέλης έως τον κόμβο Ηρακλείου.

— Attiki Odos Traffic (@aodostraffic) October 13, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα