Απειρία «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική πίσω από τη βόμβα στον Ντογιάκο – Ξεπερασμένη η μέθοδος

Οι τρομοκράτες που τοποθέτησαν τη βόμβα έξω από το σπίτι του κ. Ντογιάκου, όλα δείχνουν ότι ήταν «πρωτάρηδες»Η χρήση πυρίτιδας θεωρείται ξεπερασμένη μέθοδοςΟι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πράγματι υπήρχε ένα λάθος στη συνδεσμολογία της βόμβαςΟ κ. Ντογιάκος στην πρώτη του κατάθεση τόνισε πως στόχος των τρομοκρατών ήταν ο ίδιος

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές και η Αντιτρομοκρατική μετά τον εντοπισμό βόμβας η οποία τελικά δεν εξερράγη έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα. Όπως φαίνεται οι τρομοκράτες ήταν «πρωτάρηδες», ενώ

ο δικαστικός λειτουργός στην πρώτη του κατάθεση τόνισε πως ο ίδιος ξεκάθαρα ήταν ο στόχος.

Αναλυτικότερα, η αντιτρομοκρατική έχει ξεκινήσει έρευνες και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις συντείνουν στο γεγονός ότι οι επίδοξοι βομβιστές ήταν άπειροι, καθώς πυρίτιδα έχει αρκετό καιρό να χρησιμοποιηθεί σε ανάλογες περιπτώσεις. Θεωρείται δηλαδή μια μέθοδος ξεπερασμένη και η τελευταία φορά που είχε χρησιμοποιηθεί κατσαρόλα με πυρίτιδα ήταν το 2013.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πράγματι υπήρχε ένα λάθος στη συνδεσμολογία της βόμβας. Όταν έφτασαν στο σημείο οι πυροτεχνουργοί άφησαν να περάσει το περιθώριο των 20 λεπτών που έχει δώσει ο τρομοκράτης. Άφησαν, μάλιστα, να περάσει περίπου μία ώρα και όταν κατάλαβαν ότι είναι ασφαλείς έβγαλαν και τον πυροκροτητή και την μπαταρία.

Η συγκεκριμένη βόμβα είναι φτιαγμένη από ένα κιλό πυρίτιδας και η αντιτρομοκρατική λέει πως όποιος είχε γνώσεις τέτοιου είδους δεν θα χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο υλικό. Η αστυνομία πιστεύει ότι αυτοί που έφτιαξαν τη βόμβα ήταν άπειροι και ίσως αυτή να ήταν η πρώτη τους απόπειρα και καταλήγει σε δύο συμπεράσματα. Είτε οι τρομοκράτες είναι μια ομάδα που θα εμφανίζεται για πρώτη φορά ή θα μπει στην ομπρέλα μιας οργάνωσης που δεν έχει πια τη δυνατότητα να στρατολογήσει έμπειρα άτομα. Θεωρούν ότι το χτύπημα είναι συμβολικό με δεδομένο ότι πλησιάζει η 17η Νοεμβρίου.

Στην αντιτρομοκρατική θα κοιτάξουν, αν εκτός από το λάθος στη συνδεσμολογία έχουν κάνει και άλλο, αφήνοντας για παράδειγμα αποτυπώματα ή DNA. Θα εξεταστούν και κάμερες ασφαλείας σε ακτίνα 500 μέτρων μήπως και έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των τρομοκρατών.

«Εγώ ήμουν ο στόχος», υποστηρίζει ο Ντογιάκος

Όπως είναι φυσικό ο Ισίδωρος Ντογιάκος έδωσε αμέσως μετά το περιστατικό κατάθεση και η πρώτη ερώτηση ήταν αν έχει δεχτεί απειλές και αν πάει το μυαλό του σε κάποια από τις υποθέσεις που έχει χειριστεί το τελευταίο διάστημα και γι’ αυτό βρέθηκε στο στόχαστρο. Η απάντησή του και για τα δύο ενδεχόμενα φέρεται να ήταν αρνητική. Το περιβάλλον του δικαστικού λειτουργού τονίζει πως αυτή την περίοδο ο κ. Ντογιάκος δεν χειρίζεται ιδιαίτερα σημαντικές υποθέσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ντογιάκος στην κατάθεσή του έχει μιλήσει για στοχοποίηση εστιάζοντας σε συγκεκριμένα πράγματα. Την περίοδο δηλαδή που ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και λόγω της θέσης τους είχε βρεθεί στο στόχαστρο κάποιων.

Τον κ. Ντογιάκο ειδοποίησε ο αστυνομικός που τον συνοδεύει καθημερινά και του εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί με τη βόμβα. Η ανησυχία του, πάντως, ήταν μεγάλη όχι μόνο για τη δική του οικογένεια, αλλά και για τους γείτονες. Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι στόχος των τρομοκρατών ήταν ο ίδιος, από τη στιγμή που δεν υπάρχει στην περιοχή άλλα κρατικός λειτουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα