Απέχει από την ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο η Ελληνική Λύση

«Παρωδία» χαρακτήρισε ο ειδικός εισηγητής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος, τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα απέχει από την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το βράδυ.

«Από τις πρώτες συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής καταλάβαμε ότι είναι παρωδία εκούσια ή ακούσια των τριών κομμάτων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

και ΚΙΝΑΛ. Μόνο ως παρατηρητές ή και καθόλου συμμετείχαμε στη διαδικασία.

Αφού καταλάβαμε τι διαδραματίζεται, δεν θέλαμε με την ενεργή παρουσία μας να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία, που ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Και το πιο κωμικοτραγικό θέμα ήταν να εξετάζουν άπειροι βουλευτές έμπειρους δικαστές», ανέφερε ο κ. Βιλιάρδος.

«Είναι δυνατόν να περιμένουμε δίκαιη και αντικειμενική διαδικασία; Δεν γνωρίζουμε αν έχει δίκαιο ή άδικο ο κ. Παγγελόπουλος αλλά εμείς τη διαδικασία κρίναμε ως παρωδία», σημείωσε ενώ υποστήριξε ότι, αν είναι αλήθεια όλα αυτά για τα οποία κατηγορούν τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, είναι αδύνατον να μην γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτά που συνέβησαν μετά την αποκάλυψη της μαγνητοφωνημένης συνομιλίας του κ. Παππά, τεκμηρίωσε ότι το μαγαζί είναι βουτηγμένο στη διαφθορά, για αυτό δεν αποκλείεται τίποτα. Η εντύπωση από όσα αποκαλύφθηκαν είναι ότι κάποιος ή κάποιοι είναι τόσο ένοχοι όσο κατηγορούνται, αλλά η διαφορά είναι ότι κάποιοι είναι τόσο έμπειροι που γνωρίζουν πώς να κρύβονται και αποφεύγουν τις συνέπειες ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε αυτή την ικανότητα έχει» τόνισε ο κ. Βιλιάρδος.

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σωστά λέγεται ότι τα μνημόνια δεν έφεραν την κρίση αλλά η διαφθορά έφερε την κρίση. Όσο για τη μείωση των δαπανών υγείας οφείλεται στη τρόικα και όχι στο ΠΑΣΟΚ. Αν νομίζει το ΠΑΣΟΚ πως ξεπλύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλο λάθος. Τέτοια εγκλήματα δεν ξεχνιούνται».

Ο κ. Βιλιάρδος μίλησε επίσης «για κινήσεις χρημάτων που βρέθηκαν ότι έγιναν από την Novartis, χωρίς να γίνει καμία προσπάθεια να διερευνηθεί το θέμα».

«Στέλεχος της εταιρίας που παρέστη ως μάρτυρας στην Προανακριτική και ρωτήθηκε για αυτό, είπε ότι πρόκειται καθαρά για σκάνδαλο, αλλά δεν διερευνήθηκε καθόλου το θέμα αυτό, σβήνοντάς μας και τις απειροελάχιστες αμφιβολίες ότι δεν πρόκειται για μια διαδικασία παρωδία», ανέφερε ο κ. Βιλιάρδος.

Ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης έκανε ακόμα λόγο για «απαράδεκτη διαπλοκή της δικαιοσύνης με την πολιτική», και για «θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν με ορισμένους δικαστές να φαίνεται ότι συναλλάσσονται με την εκάστοτε κυβέρνηση με στόχο τη καριέρα τους και όχι την απονομή της δικαιοσύνης».

Σχολιάζοντας τη δίωξη κατά της Ελένης Τουλουπάκης, επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, ο κ. Βιλιάρδος υποστήριξε ότι «είναι σκάνδαλο όταν εισαγγελείς και ανακριτές που τόλμησαν να ερευνήσουν σε βάθος μια υπόθεση και αναζήτησαν στοιχεία για υπουργούς, βρίσκονται κατηγορούμενοι».

«Αντί οι εμπλεκόμενοι υπουργοί να βρεθούν στη δικαιοσύνη, βρίσκονται οι δικαστές. Η δίωξη μιας εισαγγελέως δεν είναι απλά αντιπερισπασμός, αλλά αποτελεί και πλήγμα κατά της διαφθοράς και πλήγμα στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Γιατί ποιος δικαστής θα διερευνήσει υπόθεση στην οποία υπάρχει σκιά πολιτικών προσώπων», ανέφερε.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει η υπόθεση της Novartis στο αρχείο για τους δικούς της ανθρώπους, χωρίς να τιμωρηθεί κανένα μέλος της. Παράλληλα θέλει να σταλεί ένα σαφέστατο μήνυμα ότι η δικαιοσύνη ασχολείται με τους μικρούς, δεν μπορεί να ασχολείται με τους μεγάλους και δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτονται οι αμαρτίες του συστήματος», υπογράμμισε ο κ. Βιλιάρδος.

Τέλος, αναφερόμενος στους μάρτυρες κατηγορίας, υποστήριξε ότι «μια φορά ήταν αρκετή για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται». «Ως εκ τούτου, είναι ντροπή για την κυβέρνηση να στηρίζει τις κατηγορίες της στον συγκεκριμένο μάρτυρα που ήθελε να εκμεταλλευτεί την υπόθεση προς όφελός του», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα