Απάντηση Χρυσοχοΐδη στον ΣΥΡΙΖΑ – «Μέχρι το άβατο να γίνει γειτονιά, τα ΜΑΤ θα υπάρχουν»

«Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε, η εποχή της ανασφάλειας θα τελειώσει» τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «αναβίωση σκοτεινών εποχών, ακραία καταστολή και κατάλυση του κράτους δικαίου». «Σκοτεινή είναι η εποχή που κλειδαμπαρώνεσαι σπίτι σου και φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ. Ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν Πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές ολόκληρες. Καταλύεται το κράτος δικαίου

στα άβατα, στο Μενίδι, στην ΑΣΟΕΕ, στην ανοχή της παραβατικότητας, στην δικαιολόγηση της βίας» συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ειδική αναφορά γίνεται και στο ζήτημα των Εξαρχείων, με φόντο τις πρόσφατες συλλήψεις στην περιοχή μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις σε πολυκατοικίες.

 «Μέχρι το άβατο να γίνει γειτονιά, τα ΜΑΤ θα υπάρχουν, η αστυνομία θα περιπολεί, και με πολιτικά και με συμβατικές πινακίδες. Η αστυνομία έχει αποστολή και νομιμότητα. Οι μολότοφ, οι πέτρες στις ταράτσες και οι παράνομες καταλήψεις ούτε νομιμότητα έχουν, ούτε πολιτική κάλυψη θα έπρεπε να έχουν από δημοκρατικό κόμμα» τονίζει επίσης η ανακοίνωση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρυφτεί, να ξεχαστούν τα έργα του κάνοντας θόρυβο και χάνοντας συνήθως, το μέτρο και κυρίως, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα. Τα πραγματικά γεγονότα είναι οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας:

στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας,

στην διασφάλιση συνθηκών για την ειρηνική πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου

στην εκκαθάριση των πανεπιστημίων από γιάφκες και τραμπούκους

στην απόδοση της γειτονιάς των Εξαρχείων στους κατοίκους της

στην εκκένωση παράνομων καταλήψεων που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν

στην εξάρθρωση ναρκέμπορων στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στο Μενίδι, στη Θεσσαλονίκη

ο αμείλικτος πόλεμος που ξεκίνησε γειτονιά-γειτονιά στην Αθήνα για τις κλοπές, διαρρήξεις που έχουν ρημάξει τα σπιτικά» καταλήγει το κείμενο.

Υπενθυμίζουμε ότι η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί ακραίας καταστολής αναφερόταν σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σύμφωνα με το οποίο γίνονται παράνομες παρακολουθήσεις διαδηλωτών μέσω συσκευών GPS.

Πηγή: Απάντηση Χρυσοχοΐδη στον ΣΥΡΙΖΑ – «Μέχρι το άβατο να γίνει γειτονιά, τα ΜΑΤ θα υπάρχουν» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα