Απανωτά «όχι» από εμπλεκόμενους για κατάθεση στην Προανακριτική για Novartis

Αν και όλοι διαμηνύουν σε διαφορετικούς τόνους πως επιθυμούν την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου της Novartis, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ο ένας μετά τον άλλον, γνωστοποιούν με επιστολές τους την επιθυμία τους να μην παραστούν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Αναλυτικότερα, με χθεσινή επιστολή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος κοινοποίησε την απόφασή του να μην προσέλθει στην επιτροπή, χρησιμοποιώντας ως συνήθως

χαρακτηρισμούς για τους μάρτυρες όπως «ψευδομάρτυρες» και «κουκουλοφόροι».

Σήμερα, Πέμπτη άνοιξε τον «χορό» ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με επιστολή γνωστοποίησε την απόφασή του να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, επαναλαμβάνοντας τα περί σκευωρίας, «η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία» και επιμένοντας στην κλήση των μαρτύρων.

Σειρά είχε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος σε ανάλογη επιστολή του επισήμανε πως δεν αρνείται μεν να καταθέσει, αλλά αρνείται να συμπράξει «στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», ενώ δεν παράλειψε και ο ίδιος να ζητήσει να εξεταστούν οι μάρτυρες.

Επόμενος στον «κατάλογο», ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μάλιστα έκρινε ότι η επιτροπή έχει χάσει τη νομιμοποίησή της, επειδή αποχώρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Βέβαια, ανάμεσα στα κόμματα αυτά ήταν και αυτό από το οποίο προέρχεται.

Τη «σκυτάλη» πήρε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος τόνισε στην επιστολή του ότι δεν θα παραστεί για έκφραση γνώμης αναφορικά με την αρμοδιότητα της ειδικής επιτροπής και ενημέρωσε ότι «επιφυλάσσεται για το δικαίωμά του να παραστεί σε μεταγενέστερη συνεδρίαση της Επιτροπής επί της ουσίας της υπόθεσης».

Τον δρόμο που χάραξαν οι προαναφερθέντες, δεν γινόταν να μην ακολουθήσει και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με τη δική του επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής τόνισε πως «στη γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κ. Τσίπρας, δεν πρόκειται να συμμετάσχω».

Keywords
Τυχαία Θέματα