Αντβίν Μουρατάι: Αυτός είναι ο ληστής του αεροδρομίου των Τιράνων – Σκληρές εικόνες από τα αλβανικά ΜΜΕ (video)

Ο Αντβίν Μουρατάι έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών με τους ληστές της χρηματαποστολής στο αεροδρόμιο των Τιράνων την Τρίτη 9/4/2019 στην Αλβανία. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αλβανική αστυνομία.

Ο Μουρατάι ήταν βαρυποινίτης δραπέτης από τις φυλακές των Τρικάλων το 2013. Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές, σκοτώθηκε λίγο έξω από το αεροδρόμιο, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει με τα άλλα μέλη της συμμορίας που νωρίτερα είχαν αρπάξει σάκους με δέκα εκατομμύρια ευρώ από αεροσκάφος των αυστριακών αερογραμμών.

Η ληστεία πραγματικά θύμιζε ταινία. Η συμμορία «χτύπησε»

την ώρα που το αεροσκάφος φόρτωνε τα χρήματα στην πίστα και ετοιμαζόταν για απογείωση.

Ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί αν ο αλβανός δραπέτης έπεσε νεκρός από όπλο της αστυνομίας ή της ομάδας ληστών, οι οποίοι διαφεύγουν μαζί με τα χρήματα. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι γνωστοί πλέον στις Aρχές.

Η αστυνομία, μάλιστα, θεωρεί τον Μουρατάι εγκέφαλο της σπείρας και διοργανωτή άλλων δυο ακόμα ληστειών που έγιναν στο αεροδρόμιο των Τιράνων το 2016 και το 2017.

Με ακάλυπτο το πρόσωπό του στη ληστεία

Τοπικά μέσα ενημέρωσης της γείτονας χώρας εμφανίζουν τον Μουρατάι λίγα λεπτά πριν εκτελεστεί το «χτύπημα».

Όπως παρατηρούμε και στη φωτογραφία που ακολουθεί χωρίς να κρύβει το πρόσωπό του παρατηρεί τον χώρο ενώ δίπλα του βρίσκεται ένας άνδρας με κρυμμένο το πρόσωπό του και ένα όπλο στα χέρια.

Πληροφορίες ωστόσο θέλουν τον Μουρατάι να φορούσε λαστιχένια μάσκα για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Λίγη ώρα μετά, ο Αντβίν Μουρατάι είναι νεκρός.

Αποκαλυπτικές εικόνες από τα αλβανικά ΜΜΕ

Εικόνες που νομίζεις ότι είναι βγαλμένες από σενάριο ταινίας μεταδίδουν συνεχώς τα ΜΜΕ στην Αλβανία. Το λευκό βανάκι που μετέφερε τους ληστές έφτασε στο αεροδρόμιο. Μετά την ληστεία προσπάθησαν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Μουρατάι. Στις εικόνες που μεταδίδει το Report TV φαίνεται και το βαν που εγκατέλειψαν μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Τα αλβανικά ΜΜΕ προβάλλουν με συνεχής ενημέρωση το θέμα.

Από τις φυλακές Τρικάλων ξεκίνησε η δράση του

Ένα εκατομμύριο ευρώ είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν από τράπεζα της Λαμίας ο Μουρατάι, μαζί με έναν συνεργό του. Τα λεφτά από τη ληστεία δεν είχαν βρεθεί ποτέ, αφού ο Αλβανός ληστής ουδέποτε αποκάλυψε που βρίσκονταν. Μετά τη σύλληψή του, οδηγήθηκε στις φυλακές των Τρικάλων.

Ωστόσο το 2013 με μία ομάδα κρατουμένων των φυλακών της οποίας ηγείτο ο Μάριο Κόλα, είχε καταφέρει να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων. Μετά την απόδραση ο Αλβανός και άλλος ένας δραπέτης αποσπάστηκαν από την ομάδα.

Εικάζεται πως πήρε τα λεφτά από τη ληστεία στη Λαμία και κατάφερε να διαφύγει από την Ελλάδα. Επόμενος σταθμός του το Κόσοβο.

«Αιματηρό» ανθρωποκυνηγητό

Με αίμα βάφτηκε η επιχείρηση εντοπισμού των ανδρών που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων. Η καταδίωξη των κρατουμένων που είχαν αποδράσει, είχε διάρκεια περισσότερη από ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δραπέτες είχαν σκοτώσει μια νεαρή γυναίκα στον Ισθμό της Κορίνθου και έναν αστυνομικό στο Δίστομο, περιοχές όπου υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους δραπέτες και τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν για τους συλλάβουν. Ανάμεσα σε αυτούς δεν βρισκόταν ο Μουρατάι.

Keywords
Τυχαία Θέματα