Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής – Η πορεία μέχρι την απόφαση σε εικόνες

Μετά από 5,5 χρόνια δικαστικής διαδικασίας, στις 11 το πρωί αύριο, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση του για τη Χρυσή Αυγή.

68 Χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι, 216 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, 14 δικηγόροι πολιτικής αγωγής και 50 συνήγοροι υπεράσπισης, ένα παραπεμπτικό βούλευμα που ξεπερνούσε τις 1.000 σελίδες, ψηφιοποιημένο υλικό με στοιχεία που υπερέβαινε σε χωρητικότητα τα δύο terrabyte, ανάγνωση 438 εγγράφων και συνολικά

453 συνεδριάσεις.

Αυτοί είναι οι αριθμοί της δίκης, η οποία αύριο το πρωί φτάνει στο τέλος της.

Αύριο θα μάθουμε αν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η τότε κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι για εγκληματική οργάνωση ή όχι, αλλά και για άλλα αδικήματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, όπως η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.

Αν η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά 65 από τους 68 κατηγορούμενους, καθώς τρεις δικάζονται μόνο για πλημμελήματα, είναι “ενοχή” τότε εκτιμάται πως θα απαιτηθούν έως και τέσσερις δικάσιμοι για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης απόφασης.

Αν η κρίση των δικαστών είναι “αθώωση” τότε ο χρόνος για την ολοκλήρωση της δίκης θα είναι σημαντικά πιο σύντομος αφού θα τεθούν υπό κρίση οι 24 κατηγορούμενοι που τους αποδίδονται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και η επίθεση στο ΠΑΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το δικαστήριο πρόκειται να συνεδριάζει ως αργά το απόγευμα ή και το βράδυ κάθε ημέρα, ώστε κάθε ενότητα της διαδικασίας να μπορεί να ολοκληρώνεται μέσα σε μία δικάσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα