Αντίο στον Δημήτρη Καμμένο λέει ο Μπαλτάκος και πάει στον Πάνο Καμμένο
Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο Τάκης Μπαλτάκος μαζί με τον πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένο, παρουσίασαν το νέο κόμμα τους «Δύναμη Ελληνισμού» και ο πρώτος ήδη αποχαιρέτησε και μάλιστα πηγαίνοντας στους ΑΝΕΛ.
Τη συνεργασία των δυο τους, κατ΄ αρχήν στις ευρωεκλογές, ανακοίνωσαν και το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή,
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τους είχαν συναντηθεί τον περασμένο Ιανουάριο, εξετάζοντας το ενδεχόμενο αυτό, με τον κύριο Μπαλτάκο τότε να δηλώνει πως «η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα καθαρά Δεξιό».
Μπαλτάκος: Συνεργασία μου ως ανεξάρτητος με τους ΑΝΕΛ
«Είμαστε σήμερα εδώ με τον κ. Π. Καμμένο, μετά από συζητήσεις που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν και μετά από μακρόχρονη φιλική σχέση η οποία μας συνδέει από τους κόλπους της ΝΔ από την οποία και οι δύο προερχόμεθα, με σκοπό τη δική μου συνεργασία, ως ανεξάρτητου βέβαια, με το κόμμα των ΑΝΕΛ και ειδικά για τις Ευρωεκλογές στις οποίες προτίθεμαι και μετά από την συμφωνία και την πρόταση του κ. Καμμένου να κατέλθω ως υποψήφιος» δήλωσε ο κ. Μπαλτάκος.
«Θέλουμε να κατοχυρώσουμε τον ευρωσκεπτικισμό»
Είπε ότι ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η συνεργασία «από τη δική μου πλευρά τουλάχιστον, είναι διττός: Αφενός μεν να κατοχυρωθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή και στον ελληνικό πολιτικό λόγο ο ευρωσκεπτικισμός διότι εκείνο το οποίο θέλουμε είναι να υπάρχει η ΕΕ, αλλά εκείνη η ΕΕ που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλαδή η Ευρώπη της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, αλλά όχι η Ευρώπη των Βρυξελλών, η οποία θα καταστήσει τη χώρα μας μη κυρίαρχη, μη ανεξάρτητη και επαρχία ενός κατεστημένου το οποίο ούτε ελέγχουμε, ούτε μπορούμε να επηρεάσουμε».
«Ο δεύτερος λόγος είναι στα πλαίσια πάντα της ΕΕ και των Βρυξελλών να ξεκινήσει και εκεί ένας ανένδοτος αγώνας ούτως ώστε να κατοχυρωθεί και εκεί ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, ένα θέμα για το οποίο εκπτώσεις δεν κάνουμε. Ούτε ο κ. Καμμένος έκανε εκπτώσεις, ούτε εγώ προσωπικά έχω κάνει την οποιαδήποτε έκπτωση» πρόσθεσε ο κ. Μπαλτάκος.
Ερωτηθείς για τη “Δύναμη Ελληνισμού” απάντησε ότι “με τη «Δύναμη Ελληνισμού με την οποία συνεργάστηκα και συνεργάζομαι με τον κ. Δημήτρη Καμμένο, εκείνο το οποίο εγώ προσωπικά ελπίζω και το έχω πει και στον ίδιο, είναι και εκείνος να ακολουθήσει τον δρόμο της συνεργασίας, δεν λέω προσχώρηση, δεν ξέρω τι θέλει να κάνει, εκείνο που του έχω προτείνει και το προτείνω και τώρα και δημόσια είναι να συνεργαστεί και εκείνος με το κόμμα των ΑΝΕΛ αν όχι για τις Ευρωεκλογές, για τις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν κατά το μάλλον ή ήττον τον Οκτώβριο».
Ο κ. Μπαλτάκος εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη σημερινή παρουσία του Κωνσταντίνου Λίγκα, προέδρου του Συνδέσμου Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, σημειώνοντας «είναι τιμητική για εμάς η παρουσία του και συμβολική και επιπλέον, πέραν αυτού, θέλω να υποβάλλω έκκληση σε όσους κινούνται πολιτικά στον πατριωτικό χώρο είτε είναι το παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, είτε από την ΝΔ, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται να σκεφθούν ότι πρέπει όλοι μαζί να συνενωθούμε είτε είναι για τις Ευρωεκλογές, είτε για τις εθνικές εκλογές, σε ένα κοινό πατριωτικό συνασπισμό».
Έκανε λόγο για Σόρος ο Καμμένος
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, όπως και οι ΑΝΕΛ για την ανακοίνωση της συμφωνίας του πρώτου υποψηφίου για τις Ευρωεκλογές, του Τάκη Μπαλτάκου, με τον οποίο πράγματι είχαμε μια πολυετή συνεργασία η οποία κορυφώθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική Επιτροπή της Siemens, όπου είχα καταθέσει ξεχωριστό πόρισμα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην υπόθεση Τσουκάτου και στα χρήματα που δόθηκαν τότε στα κόμματα, τα περίφημα αυτά 19 δισ., τα οποία ακόμα κάποιοι προσπαθούν να τα βάλουν στην άκρη και να μην υπάρχει διερεύνηση» δήλωσε ο Π. Καμμένος.
«Είναι ξεκάθαρο πια ότι βλέπουμε μια προσπάθεια σύγκλισης όλων των υπολοίπων δυνάμεων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης κάτω από την ίδια ιδεολογία της λεγόμενης “ανοιχτής κοινωνίας” του “Open Society”, όπως το περιγράφει το Ίδρυμα Σόρος, της κατάργησης των εθνών-κρατών και την δημιουργία μιας Ευρώπης όπου θα υπάρχει γερμανική επικυριαρχία. Σε αυτή τη συνεργασία που βλέπουμε να υπάρχει και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΝΔ, τουλάχιστον από τα κορυφαία τους στελέχη, εμείς θέλουμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις οι οποίες αντιστέκονται στην κατάργηση της εθνικής ταυτότητας, των εθνών-κρατών και των παραδόσεων κάθε χώρας» τόνισε ο Π. Καμμένος.
«Σε αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε, «χωράμε πολλοί, χωράμε πολίτες που προέρχονται από την δεξιά και την κεντροδεξιά οι οποίοι πιστεύουν στο έθνος-κράτος, πολίτες που προέρχονται από το πατριωτικό και δημοκρατικό Κέντρο που δεν δέχονται την παράδοση στις λογικές Σημίτη και των εκσυγχρονιστών, από το παραδοσιακό και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και θέλω να θυμίσω μια συγκεκριμένη ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο των Καννών που μίλησε για διευθυντήριο των Βρυξελλών».
«Αυτές οι δυνάμεις να μην αρκεσθούμε μόνο στην παρουσία στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και στην ΕΕ. Ο Τάκης Μπαλτάκος πέραν της πολιτικής του διαδρομής έχει μια πολύ μεγάλη πορεία στην νομική ως δικηγόρος, και ακριβώς ο σκοπός μας είναι να προασπίσουμε στις Βρυξέλλες την δυνατότητα κάθε λαού και κάθε έθνους να έχει την δική του αυτοδύναμη παρουσία σε μια ενωμένη Ευρώπη των κρατών-εθνών και όχι μια ενωμένη Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας για την οποία εργάζονται σκληρά αυτή τη στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν νομίζω ότι συγκαταλέγεται στις δυνάμεις οι οποίες θα διεκδικήσουν στο μέλλον στην πολιτική σκηνή» είπε ο Π. Καμμένος.
Ερωτηθείς αν υιοθετεί το κάλεσμα του Τ. Μπαλτάκου προς τον Δ. Καμμένο για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Π. Καμμένος είπε ότι δεν θα επεκταθεί περαν των δηλώσεων του ιδίου και του κ. Μπαλτάκου, αναφέροντας «είμαστε ξεκάθαροι σε αυτά που είπαμε, τόσο ο κ. Μπαλτάκος, όσο κι εγώ».
Ως προς το αν ο κ. Μπαλτάκος θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αμφότεροι διευκρίνισαν ότι στις Ευρωεκλογές «υπάρχει σταυρός και ως εκ τούτου ο όρος επικεφαλής δεν υφίσταται» και στην παρατήρηση ότι «π.χ στη ΝΔ είναι επικεφαλής ο κ. Μεϊμαράκης», ο Πάνος Καμμένος απάντησε «αφήστε να δούμε τι εσωκομματικά παιχνίδια θα γίνουν στα κόμματα τα οποία λειτουργούν με την λογική του “water polo”, με “χτυπήματα” κάτω από το νερό». Τέλος, ο Π. Καμμένος, είπε ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής θα είναι και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μυστήριο με την...εξαφάνιση του Ελαμπντελαουί
- Ο Γιώργος Μπόγρης μετά την Έλλη Κοκκίνου, μαζί με την Ελευθερία Ελευθερίου
- Αναγνωρίστε έγκαιρα τα σημάδια της υπερκόπωσης!
- "Ρεσάλτο" ληστών σε φορτηγό στην Κηφισιά
- Φονικό στην Κρήτη: Ξέσπασε σε κλάματα ο συζυγοκτόνος - Τον στηρίζουν τα πρώην πεθερικά του (vid)
- Όταν η Μαντόνα φιλούσε με πάθος στο στόμα τον Λουκ Πέρι
- H «θανάσιμη» κούκλα είναι πλέον νεκρή!
- Παρατάσεις για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο - Ποιες περιουσίες κινδυνεύουν
- Αντετοκούνμπο: Οι δεσμοί μου με τη Νιγηρία και ένα «πειραγμένο» γκράφιτι στα Σεπόλια
- Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού, πώς θα κάνετε την αίτηση Α21
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις altsantiri
- Aσύλληπτη τραγωδία στην Κόρινθο – Ο δολοφόνος ήταν τελικά…. ταύρος
- Αντίο στον Δημήτρη Καμμένο λέει ο Μπαλτάκος και πάει στον Πάνο Καμμένο
- Τρόμος σε κρουαζιερόπλοιο στις ΗΠΑ – Λίγο έλειψε να βυθιστεί από τους ισχυρούς ανέμους
- Κώστας Ευρυπιώτης: Γενέθλια μέσα στο νοσοκομείο – Δείτε την έκπληξη των γιων του
- Δεν τις σηκώνει τις προσβολές στη Γεννηματά ο Κωνσταντινόπουλος
- Παράπονα Τζαβέλα για τις «αναμνήσεις» της επί ΛΑ.Ο.Σ. πορείας της
- Παρουσιάστρια του Alpha ευχήθηκε στη μαμά της με ένα «τρυφερό» μήνυμα
- Πρόταση γάμου μέσω… εφημερίδας – «Λοιπόν, ξεκινάμε μαζί;»
- Τα επτά «κλειδιά» για να πάρετε το επίδομα παιδιού – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Ψεκάστε, σκουπίστε…. χαρείτε – Κυκλοφόρησε το πρώτο αντικαταθλιπτικό σπρέι

- Τελευταία Νέα altsantiri
- Αντίο στον Δημήτρη Καμμένο λέει ο Μπαλτάκος και πάει στον Πάνο Καμμένο
- Πρόταση γάμου μέσω… εφημερίδας – «Λοιπόν, ξεκινάμε μαζί;»
- Τα επτά «κλειδιά» για να πάρετε το επίδομα παιδιού – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Δεν τις σηκώνει τις προσβολές στη Γεννηματά ο Κωνσταντινόπουλος
- Ψεκάστε, σκουπίστε…. χαρείτε – Κυκλοφόρησε το πρώτο αντικαταθλιπτικό σπρέι
- Για «ανάγκη σοβαρού διαλόγου για την επόμενη μέρα» έκανε λόγο ο Τσακαλώτος
- Προσοχή στη δήλωση των ανείσπρακτων αποδοχών – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Παρουσιάστρια του Alpha ευχήθηκε στη μαμά της με ένα «τρυφερό» μήνυμα
- Παράπονα Τζαβέλα για τις «αναμνήσεις» της επί ΛΑ.Ο.Σ. πορείας της
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- "Ντουνιάς": Ένα ταβερνάκι από τα παλιά επέστρεψε στα Λαδάδικα
- Αχαΐα - Εξαπάτησε εταιρεία με έδρα τη Γαλλία και απέσπασε 11.200 ευρώ
- Στην Ευρωβουλή με τους ΑΝΕΛ ο Μπαλτάκος, αφήνει τον Δημήτρη για τον Πάνο Καμμένο
- Ζήτησαν να φύγει ο Πέρεθ οι οπαδοί της Ρεάλ - Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για Σολάρι
- ΑΣΕΠ: Ολες οι προκηρύξεις που τρέχουν για προσλήψεις σε δήμους και φορείς - Υποβολή αιτήσεων
- Ζέρβας και "Τζότζος" έδωσαν τα χέρια
- "8 πρόσωπα ζητούν Δημοσιογράφο Αλέκος Λιδωρίκης - Οκτώ Συναντήσεις" στο Faust
- Γιατί η κάνναβη δεν είναι τόσο ακίνδυνη όσο πιστεύουν οι έφηβοι!!!
- Το τέλος του δημοκρατικού αιώνα
- Χάρηκε διπλά ο Σουάρες: «Πάντα ήμουν οπαδός του Άγιαξ…»