Αντιμέτωπος με υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός – Δεν «πέρασε» η πρόταση της ΑΕΚ

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, καθώς δεν «πέρασε» η πρόταση της ΑΕΚ για μη υποβιβασμό των ομάδων αν δεν πάρουν αδειοδότηση.

Η Ένωση είχε προτείνει να υπάρξει αλλαγή στο ποινολόγιο αδειοδοτήσεων και αν αυτή περνούσε από το ΔΣ, τότε θα γινόταν πρόταση στην ΕΠΟ για κατάργηση της ποινής υποβιβασμού για ομάδες που έχουν χρέη και δεν μπορούν να καταθέσουν

ολοκληρωμένο φάκελο αδειοδότησης. Η πρόταση της ΑΕΚ ωστόσο δεν πέρασε καθώς οι ψήφοι ήταν 7 υπέρ και 6 κατά, ενώ για να περάσει ήθελε 12 ψήφους.

Συγκεκριμένα υπέρ ψήφισαν οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία και Πανιώνιος, ενώ κατά της πρότασης ψήφισαν 6 ΠΑΕ και συγκεκριμένα οι: Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα και Πλατανιάς. Επίσης απείχε ο Λεβαδειακός, παρών ψήφισε η Ξάνθη και λευκό η Κέρκυρα.

Το ίδιο δύσκολη είναι η κατάσταση και για τις ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο και αδυνατούν να παρουσιάσουν πλάνο βιωσιμότητας, ελλείψει των εγγυημένων εσόδων που είχαν με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την κατάθεση των φακέλων στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ περατούται στις 31 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στο θέμα ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, τα νέα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι καλά. Ψηφίστηκε κατά μεγάλη πλειοψηφία, σε περίπτωση που κάποιος δεν αδειοδοτείται, να πέφτει κατηγορία. Σαν Κούγιας και σαν ΑΕΛ δεν μπορούσα να υπογράψω τον υποβιβασμό μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός. Η ΑΕΛ κι εγώ είπαμε να αλλάξει ο κανονισμός, όμως η πλειοψηφία ήταν υπέρ του υποβιβασμού. Το ποδόσφαιρό μας θα είναι πιο φτωχό, όπως ήταν και όταν έλειπε η ΑΕΛ, όμως εγώ δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι τέτοιο».

Γιατί ο ΠΑΟΚ καταψήφισε την πρόταση

Τη θέση του σχετικά με την πρόταση της ΑΕΚ για μη υποβιβασμό των ομάδων αν δεν πάρουν αδειοδότηση εξέφρασε ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά εξήγησε πως καταψήφισε την πρόταση καθώς θεώρησε άδικο να μείνει ο Παναθηναϊκός, όταν ο Ηρακλής πέρυσι υποβιβάστηκε για τους ίδιους λόγους.

Η επίσημη θέση της ομάδας:

«Η ιδέα είναι πολύ καλή να αλλάξει η ποινή αφού ο υποβιβασμός είναι βαριά ποινή. Ο Παναθηναϊκός είναι ιστορικό σωματείο και η θέση του είναι στην 1η κατηγορία. Από κει και πέρα όμως όταν πέρυσι έχει υποβιβαστεί ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Ηρακλής για τον ίδιο λόγο είναι άδικο να μείνει ο Παναθηναϊκός. Αν μπορούσε να βρεθεί λύση να είναι και ο Ηρακλής στην 1η κατηγορία θα ήμασταν υπέρ. Αλλά υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε κατά της αλλαγής της πρότασης ενώ και το σημείο που έρχεται η πρόταση είναι ακατάλληλη, μπορούμε να ψηφίσουμε τώρα για το 2019-2020».

Πηγή: Gazzetta.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα