Αντιδρά η ΟΛΜΕ στο άνοιγμα των σχολείων – «Δεν κατανοούμε εάν η απόφαση είναι πολιτική ή επιστημονική»

Έντονη είναι η αντίδραση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) στην επαναλειτουργία των γυμνασίων και των δύο πρώτων τάξεων του λυκείου, η οποία διατυπώνει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο MEGA, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Βαγγέλης Μπουντουλούλης, αναφέρθηκε στους προβληματισμούς που επικρατούν στην Ομοσπονδία, σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

«Υπάρχουν

έντονοι προβληματισμοί. Δεν κατανοούμε εάν η απόφαση είναι πολιτική ή επιστημονική. Το άνοιγμα σχολείων σημαίνει λήψη μέτρων. Μέσα στους εκπαιδευτικούς, υπάρχουν μεγάλες ηλικιακές ομάδες, δηλαδή ευπαθείς ομάδες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, διερωτήθηκε για τη διδασκαλία, για το πώς θα αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο προαύλιο, για τις συνθήκες υγιεινής αλλά και το τι θα γίνει με τα ειδικά σχολεία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η ΟΛΜΕ ζητά «να πάνε αργότερα οι ημερομηνίες επαναλειτουργίας. Ας μην ανοίξουν γυμνάσιο και λύκειο, να πάμε σε προαγωγικές εξετάσεις. Είναι κάτι που έχει ξανά γίνει».

Σχετικά με τις Πανελλήνιες, ο κ. Μπουντουλούλης, υποστήριξε ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ διδακτέας ύλης και ύλης Πανελληνίων, καθώς «δεν διδάχθηκαν τα ίδια σε όλα τα σχολεία».

Ακόμα, ως προς τη Γ’ λυκείου, υπογράμμισε ότι είναι εφικτό το σενάριο, να πηγαίνουν οι καθηγητές σε άδειες τάξεις, με τους μαθητές να κάνουν χρήση των απουσιών τους, παραμένοντας σπίτι τους ασφαλείς να διαβάζουν.

«Θέλουμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστεί ο κίνδυνος για μαθητές και καθηγητές», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως για τα σχολεία θα γίνουν κατά την αυριανή απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Σημειώνεται πως σήμερα, Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε όσους μιλούν για άνοιγμα σχολείων τον Σεπτέμβριο, ανέφερε ότι θεωρεί ότι τότε «θα έχουν την ίδια φοβία που έχουν και σήμερα. Αυτό που έχει σημασία είναι να πάμε σταδιακά ώστε να ελέγχουμε ότι κάθε βαθμίδα ανοίγει με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Πηγή: Αντιδρά η ΟΛΜΕ στο άνοιγμα των σχολείων – «Δεν κατανοούμε εάν η απόφαση είναι πολιτική ή επιστημονική» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα