Αντιδρά η ΕΠΟ στις κινήσεις της κυβέρνησης: Ζητά συνάντηση με UEFA – FIFA ο Γραμμένος

Δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια η διοίκηση της ΕΠΟ στις κινήσεις της κυβέρνησης για μια «νέα» ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Βαγγέλης Γραμμένος αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με UEFA και FIFA. Υπερασπίζεται το αυτοδιοίκητο η ΕΠΟ. Άτυπη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής… «Για το καλό του ποδοσφαίρου συνεργαζόμαστε

και με τις κυβερνήσεις», υπογράμμισε, πάντως, ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.  

Αυτές οι εξελίξεις έρχονται, την ώρα που ο Γιώργος Γεραπετρίτης βρίσκεται από την πλευρά της κυβέρνησης στη Νιόν, για συναντήσεις με τη FIFA και την UEFA, με στόχο να συμφωνήσει για μνημόνιο επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως είχε ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Γραμμένος θα ζητήσει, λοιπόν, και αυτός, συνάντηση με τις δύο υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου και θα ταξιδέψει τα επόμενα 24ωρα στη Γενεύη για επαφές με τους αξιωματούχους της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών της Ομοσπονδίας που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των θέσεων της και του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου. Η ΕΠΟ είναι αποφασισμένη να αντιδράσει και φέρεται ενοχλημένη από τη στάση της κυβέρνησης. Την ώρα που ΕΠΟ και Super League ήταν σε επαφές με την Πολιτεία και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος δε μετέχει στις επαφές και στις κινήσεις για την επόμενη ημέρα.

Για το θέμα αυτό ο Βαγγέλης Γραμμένος είχε, μάλιστα, συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας (03/02) με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας σε μία άτυπη συνεδρίαση της.

Όπως προκύπτει από τη συνάντηση, υπάρχει έντονη ενόχληση και στις τάξεις των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων που φέρονται να χάνουν τη… δυναμική τους, σύμφωνα με τα πλάνα της κυβέρνησης, ενώ δεν δείχνουν διατεθειμένες να δεχθούν την πτώση της διοίκησης Γραμμένου.

Ινφαντίνο: Για το καλό του ποδοσφαίρου συνεργαζόμαστε και με τις κυβερνήσεις

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο ήταν «ποταμός» στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η «AIPS» (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αθλητικών Συντακτών) στη Βουδαπέστη το απόγευμα της Δευτέρας (03/02) και αναφέρθηκε στο… αυτοδιοίκητο.

Μίλησε για… όλα, ξεκαθαρίζοντας ότι για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις κυβερνήσεις και… «γι’ αυτό ξεπερνάμε το αυτοδιοίκητο», όπως τόνισε, μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Δάρα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη συνάντηση με τους Big4 ότι θέλει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, κάτι που αποτελεί «αιτία πολέμου» για το ποδόσφαιρο.

Επίσης, το Σάββατο (01/02) στο πλαίσιο των κινήσεων της κυβέρνησης ο Ντέμης Νικολαΐδης πέρασε την πόρτα του Μαξίμου.

(πληροφορίες από sdna.gr)

Πηγή: Αντιδρά η ΕΠΟ στις κινήσεις της κυβέρνησης: Ζητά συνάντηση με UEFA – FIFA ο Γραμμένος - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα