Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο του Βόλου την Τετάρτη

Ανθρώπινη αλυσίδα θα δημιουργήσουν την προσεχή Τετάρτη 25 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου Βόλου θέλοντας να εκφράσουν την ανησυχία τους για την απαξίωση -όπως ισχυρίζονται- του νοσηλευτικού ιδρύματος. Με πρωτοβουλία τους λοιπόν, καλούν την τοπική κοινωνία και τους φορείς, να κινητοποιηθούν.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, κάλεσαν σήμερα τους

Βολιώτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να προστατεύσουν το νοσηλευτικό ίδρυμα που καλύπτει μια τεράστια και πολυπληθή περιοχή.

Επίσης, ετέθη θέμα για την μη χρηματοδότηση του νοσοκομείου Βόλου από το νέο ΕΣΠΑ και τόσο οι γιατροί, όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό, άφησαν αιχμές κατά των βουλευτών κατηγορώντας τους ότι δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της Μαγνησίας.

Στην συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κώστας Τράγαλος, ανέφερε ότι δεν μπορεί το νοσοκομείο του Βόλου να μένει εκτός χρηματοδότησης στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ η γραμματέας του Συλλόγου Λεμονιά Πατρώνη, υπενθύμισε ότι το νοσοκομείο Βόλου είναι το μεγαλύτερο περιφερειακό νοσοκομείο της χώρας με περισσότερες από 480 κλίνες και θα πρέπει όλοι οι φορείς να ευαισθητοποιηθούν.

Τέλος, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών Γιατρών Νικος Χαυτούρας, έκανε λόγο για τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου και έκρουσε κώδωνα κινδύνου και όπως είπε «πρέπει όλοι να αντιδράσουμε στην υποβάθμιση του νοσοκομείου και της κοινωνίας μας. Πρέπει όλοι οι βουλευτές πέρα από το πολιτικό κόστος να αντιδράσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα