Ανώμαλη προσγείωση αεροσκάφους στο Άμστερνταμ – Το φτερό άγγιξε την πίστα (video)

Με το… φτερό κατέληξε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Σίπχολ, στο Άμστερνταμ, ένα αεροπλάνο DHC-8 της εταιρείας Flybe, εν μέσω καταιγίδας, χωρίς ευτυχώς κανείς από τους 59 επιβάτες του να τραυματιστεί.

Σε βίντεο από την ανώμαλη προσγείωση διακρίνεται το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί το Εδιμβούργο της Σκωτίας, να προσπαθεί να διατηρήσει την πορεία του ενώ προσεγγίζει τον διάδρομο. Μόλις κατεβαίνει, γέρνει στο ένα πλευρό, το δεξί φτερό του αγγίζει την πίστα και αμέσως σταματάει.

Crash landing @Schiphol Edinburgh

to Amsterdam Flight BE1284 @BBCScotlandNews @BBCBreaking @SkyNews @STVNews @flybe @airlivenet #StormDoris pic.twitter.com/ueLa3C5fBu

David Fleming Jnr (@OfficialDavid7) 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι ολλανδικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

«Το σύστημα προσγείωσης κατέρρευσε μόλις άγγιξε το έδαφος», εξήγησε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου, ο Γιάκο Μπάρτελντς. «Κανείς δεν τραυματίστηκε» και όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου.

Η θύελλα, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 100-120 χιλιομέτρων την ώρα, προκάλεσε πολλές καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων από το Σίπχολ. Περίπου στο 60% των πτήσεων παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις περίπου μισής ώρας.

Προβλήματα λόγω των ανέμων έχουν προκληθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως επειδή ξεριζώθηκαν δέντρα ή επειδή νταλίκες ανατράπηκαν και έκλεισαν τους δρόμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα