«Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν στην Ελλάδα οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί»

Η κυβέρνηση μελετά το θέμα αυτό στην περίπτωση που ζητηθεί από την ΤουρκίαΣτο ζήτημα αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής

To ενδεχόμενο να δικαστούν στην Ελλάδα οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Τουρκία, αφήνει ανοιχτό ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Δείτε επίσης: Στο Εφετείο διαβιβάστηκε η αίτηση

ακύρωσης του ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό

Ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα αυτό στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που κατηγορούνται ότι διέπραξαν στην Τουρκία.

Επίσης, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκαθαρίσει το γεγονός ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη.

Βάσει όλων των παραπάνω, μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που φέρεται ότι έχουν τελεστεί στη γείτονα χώρα σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού Κώδικα.

Δείτε επίσης: Τζανακόπουλος: Δεν θα εκδοθούν οι οκτώ – Διαφορετικό ζήτημα το άσυλο

Τέλος ανέφερε ο κ. Κοντονής: «Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει. Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα