Ανησυχία στη Γερμανία: Θετικοί στον κορονοϊό 657 υπάλληλοι σε εργοστάσιο κρεάτων

Ο εντοπισμός εκατοντάδων νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και το Βερολίνο έχει προκαλέσει ανησυχία στη Γερμανία, ενώ ένα εργοστάσιο συσκευασίας κρέατος έλαβε εντολή να κλείσει καθώς πολλοί υπάλληλοί του μολύνθηκαν από τον ιό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Μετά από εξετάσεις περισσότερων από 1.000 υπαλλήλων σε εργοστάσιο της Toennies GmbH κοντά στη πόλη Γκίντερσλοχ της Δυτικής Γερμανίας, τα πρώιμα αποτελέσματα

έδειξαν ότι 657 από αυτούς ήταν θετικοί στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει η εγκατάσταση, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον διοικητή της επαρχίας, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο ιός μπορεί να εξαπλώθηκε όταν εργαζόμενοι από έθνη όπως τη Ρουμανία επέστρεψαν από τις επισκέψεις στις οικογένειές τους, καθώς χαλάρωσαν οι ευρωπαϊκοί συνοριακοί έλεγχοι τις τελευταίες εβδομάδες. Και οι 6.800 εργαζόμενοι στη μονάδα της Toennies είχαν εξεταστεί πριν από τέσσερις εβδομάδες στα πλαίσια προφύλαξη και μόνο οκτώ από αυτούς ήταν θετικοί στον κορονοϊό, είπε.

«Γνωρίζουμε τώρα πού βρίσκεται η εστία του ιού και γι ‘αυτό δεν θα εφαρμοστεί lockdown σε όλη τη περιφέρεια, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή», δήλωσε ο Adenauer στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF

Την ίδια στιγμή επτά χιλιάδες πολίτες έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπίλεφελντ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί εκατοντάδες νοικοκυριά αλλά και ολόκληρες πολυκατοικίες στην πολυεθνική συνοικία του Βερολίνου Νόικελν.

Οι ειδικοί εντόπισαν έξι συγκροτήματα κατοικιών στα οποία υπήρχαν 57 άτομα θετικά στον ιό. Μετά από την ιχνηλάτηση, αποφασίστηκε ότι 369 νοικοκυριά τίθενται σε αποκλεισμό. Σε ορισμένα κατοικούν μέχρι και δέκα άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα