«Ανησυχία» για τον Λεβέντη – Δεν θέλει πια οικουμενική κυβέρνηση

Ίσως η θερινή ραστώνη, ίσως το γεγονός ότι το «χιλιοδιατυπωμένο» αίτημα δεν «γκελάρει» στους ψηφοφόρους του, να είναι οι πιθανοί λόγοι που μετά από περίπου δύο χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας, δομημένης γύρω από ένα αίτημα με μικρές παραλλαγές, η Ένωση Κεντρώων και ο πρόεδρός της Βασίλης Λεβέντης αλλάζουν «ρότα».

Έτσι τουλάχιστον εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Πατρών 92,5 fm ο Βασίλης Λεβέντης,

καθώς απέρριψε κάθε σενάριο συνεργασίας με άλλα κόμματα, ακόμα κι αν ο πρωθυπουργός ζητήσει… οικουμενική.

Ναι, σωστά διαβάσατε. Μετά από δύο χρόνια «απανωτών» αιτημάτων περί συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης τεχνοκρατών με επικεφαλής κάποιον τραπεζίτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάνει μουτράκια τώρα εμφανίζεται αρνητικός.

«Δεν έκανα 40 χρόνια αγώνες για να πάω να σταθώ δίπλα στον Τσίπρα ή στον Μητσοτάκη. Δε βλέπω πνεύμα συνεργασίας, αντίθετα βλέπω, διάθεση εκμετάλλευσης των μικρών κομμάτων με την παροχή κυβερνητικών καρεκλών. Η λογική που υπάρχει είναι «πάρε 5 υπουργεία και πάνε στην άκρη όλα τα προγράμματα και όλες οι προτάσεις ενός μικρού κόμματος»», δήλωσε ο κ. Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε, επίσης, ότι ακόμα και στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός ζητήσει οικουμενική, γιατί δεν θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να συμμετάσχει.

Υ.Γ: Να ανησυχήσουμε;

Keywords
Τυχαία Θέματα