Ανήλικος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Την τελευταία του πνοή με τον πλέον τραγικό τρόπο άφησε ένας 17χρονος παλαιστίνιος την Τετάρτη από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Μουσάμπ Φιράς Ραμίμι σκοτώθηκε στο χωριό Ντέιρ Νεϊζάμ, στα βόρεια της Ραμάλας. Είναι ο 14ος Παλαιστίνιος που χάνει τη ζωή του από τις 6 Δεκεμβρίου, μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, γεγονός που προκάλεσε νέα

ένταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η απόφαση του Τραμπ προκάλεσε την οργή των Παλαιστίνιων και καταδικάστηκε από πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο.

Για τις ταραχές, μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεκάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν σε επεισόδια στο Ντέιρ Νεϊζάμ. Στρατιώτες διαπίστωσαν ότι ένας από αυτούς έφερε όπλο και άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Τρεις Παλαιστίνιοι κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

Οι ισραηλινές αρχές υποστηρίζουν ότι εξάρθρωσαν έναν πυρήνα Παλαιστίνιων κατασκόπων που είχαν στρατολογηθεί από ιρανούς πράκτορες στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας, Σιν Μπετ, σε τρεις παλαιστίνιους από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη ασκήθηκαν διώξεις για κατασκοπεία και τρομοκρατία. Οι άνδρες αυτοί φέρονται να ομολόγησαν ότι δέχτηκαν να εκτελέσουν αποστολές που τους ανέθεσε το Ιράν. Μεταξύ άλλων ήταν η προετοιμασία μιας βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας και η παράδοση ισραηλινών καρτών SIM για κινητά τηλέφωνα στους ανθρώπους που τους έδιναν τις οδηγίες.

Σύμφωνα πάντα με τη Σιν Μπετ, ένας από τους συλληφθέντες, ο Μοχάμεντ Μαχάρμα, 20 ετών, προσπαθούσε να συγκροτήσει έναν “τρομοκρατικό πυρήνα” στη Δυτική Όχθη για λογαριασμό του Ιράν. Ο 29χρονος στρατολογήθηκε από τον εξάδελφό του, τον Μπασάρ Μαχάρμα, ο οποίος κατοικεί στη Νότια Αφρική και εργάζεται για λογαριασμό των ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Επωφελούμενος από ένα ταξίδι του Μοχάμεντ στη Νότια Αφρική, ο Μπασάρ οργάνωσε συναντήσεις με ιρανούς πράκτορες που έδωσαν στον 29χρονο οδηγίες για το πώς να συστήσει τον πυρήνα αυτόν. Πληρώθηκε 8.000 δολάρια για τις υπηρεσίες του, κυρίως επειδή στρατολόγησε με τη σειρά του άλλους δύο Παλαιστίνιους από τη Χεβρώνα, την πόλη όπου κατοικούσε και ο ίδιος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα