Αναβλήθηκε για τον Μάιο το προ-ολυμπιακό τουρνουά γυναικών πόλο λόγω κορονοϊού

Η FINA ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, την αναβολή του προ-ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Τεργέστη, από 8 έως 15 Μαρτίου. Λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη βόρεια Ιταλία, η εκτελεστική επιτροπή της διεθνούς ομοσπονδίας υγρού στίβου, σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή υδατοσφαίρισης, αποφάσισε την μετάθεση της διοργάνωσης για το διάστημα 17-24 Μαΐου.

La FINA

aplaza el preolímpico femenino de waterpolo por el coronavirus https://t.co/GmUZqVNA1j pic.twitter.com/JWzbrC0Ekg

— IUSPORT (@iusport) February 28, 2020


Σε ό,τι αφορά τον τόπο διεξαγωγής του τουρνουά, καταρχήν η διοργάνωση δεν αφαιρείται από την ιταλική πόλη, όμως η τελική απόφαση θα ληφθεί ως τις 20 Απριλίου. Σε περίπτωση που η κατάσταση με την ασθένεια δεν τεθεί υπό έλεγχο, η FINA θα επιλέξει άλλη χώρα για να φιλοξενήσει τους αγώνες, στους οποίους πρόκειται να συμμετάσχει και η εθνική Ελλάδας, διεκδικώντας ένα από τα δύο εισιτήρια που απομένουν για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

FINA Postpones Women’s Water Polo Olympic Qualifier In Coronavirus Emergency – https://t.co/1ySQjRzBN4 – – FINA has Postponed the Women’s Water Polo Olympic Games Qualification Tournament scheduled for Trieste in Italy from March 8-15 as a result of the coronavirus emergency pic.twitter.com/eX7JHlHbag

— Swimming World (@SwimmingWorld) February 28, 2020

Υπενθυμίζεται ότι στον… αέρα είναι πλέον και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.  Με πολλούς θεατές να φορούν μάσκες διεξήχθη το πρώτο παιχνίδι της Νάπολι με την Μπαρτσελόνα (1-1) για τους «16» του Champions League.

Επίσης, έγινε χωρίς θεατές το Ίντερ-Λουντογκόρετς για το Europa League, ενώ οπαδοί της Βαλένθια επέστρεψαν με ύποπτα συμπτώματα από το Μιλάνο, όπου πήγαν για τον αγώνα με την Ατλάντα για το Champions League. Στον… αέρα είναι το παιχνίδι Αρμάνι Μιλάνο – Ρεάλ Μαδρίτης για την Euroleague.

Σημειώνεται ότι οι επόμενοι αγώνες ποδοσφαίρου στον ιταλικό Βορρά και για το πρωτάθλημα, πρόκειται να παιχτούν «κεκλεισμένων των θυρών», στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού. Επίσης, την περασμένη Κυριακή (23/02), ακυρώθηκαν όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο.

Η ανακοίνωση της FINA για την τιμωρία του Σουν Γιανγκ

Με μία λακωνική και τυπική ανακοίνωση, η FINA γνωστοποίησε ότι αποδέχεται την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης, που επέβαλε ποινή οκταετούς αποκλεισμού στον Κινέζο Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Σουν Γιανγκ, για την άρνησή του να συνεργαστεί με ελεγκτές του WADA, μετά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου που έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου 2018.

Η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου, η αρμόδια επιτροπή της οποίας είχε αρχικά απαλλάξει τον 28χρονο πρωταθλητή, έκανε παρέμβαση υπέρ του Σουν Γιανγκ στο CAS, το δικαστήριο όμως έκανε δεκτή την προσφυγή του Διεθνούς Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ και τιμώρησε τον αθλητή, σε μία απόφαση-σταθμό που αναμένεται να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην ηγεσία της FINA.

Στην ανακοίνωσή της, η διεθνής ομοσπονδία επισημαίνει ότι θα εφαρμόσει άμεσα την απόφαση του CAS, εν αναμονή ενδεχόμενων νέων δικαστικών εξελίξεων (ο Σουν Γιανγκ ήδη προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας).

Παράλληλα, επισημαίνει ότι λαμβάνει υπόψη την ετυμηγορία του CAS σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του κινέζου Ολυμπιονίκη, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ακυρωθούν τα αποτελέσματά του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού (όπου ο Σουν Γιανγκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. και στα 400μ. ελεύθερο), αφού η ισχύς της ποινής αρχίζει από σήμερα.

Πηγή: Αναβλήθηκε για τον Μάιο το προ-ολυμπιακό τουρνουά γυναικών πόλο λόγω κορονοϊού - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα