Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η δίκη του Αμπντεσλάμ – Η εισαγγελία ζητά κάθειρξη 20 ετών

Φυλάκιση 20 ετών πρότειναν οι εισαγγελικές αρχές να επιβληθεί στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ και τον συνεργό του, Σοφιάν Αγιαρί, που δικάζονταν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με την κατηγορία πως πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών τον Μάρτιο του 2016 στη βελγική πρωτεύουσα.

Δείτε επίσης: Αμετανόητος ο Αμπντεσλάμ: Έχω πίστη στον Αλλάχ και δεν σας φοβάμαι

Συγκεκριμένα, ο Αμπντεσλάμ είναι ο μοναδικός επιζών από τους τρομοκράτες που ευθύνονται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι, που

στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Δείτε επίσης: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Η στιγμή που ο Αμπντεσλάμ πυροδοτεί εκρηκτικά σε καφετέρια του Παρισιού

Η ποινή των 20 ετών είναι η ανώτατη που μπορεί να επιβάλει το δικαστήριο για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας των αστυνομικών, εξήγησε η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας Καθλίν Γκροζάν. Δικαστικές πηγές νωρίτερα ανέφεραν ότι οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν ποινές που θα μπορούσαν να φτάσουν και τα 40 χρόνια.

Δείτε επίσης: Νέο video – ντοκούμεντο από τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Γάλλοι και Βέλγοι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν, ενώ εκτελούσαν έρευνα, στις 15 Μαρτίου 2016 σε ένα διαμέρισμα-κρησφύγετο των τζιχαντιστών στα προάστια των Βρυξελλών: δέχτηκαν πυρά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις από αυτούς. Ο ένας από τους δράστες, ο 35χρονος Αλγερινός Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών ενώ ο Αμπντεσλάμ και ο Αγιάρι κατάφεραν να διαφύγουν.

Δείτε επίσης: Ο Σαλά Αμπντεσλάμ ήθελε “να ανατιναχθεί στο Σταντ ντε Φρανς, αλλά έκανε πίσω”

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: AFP/Getty Images

Keywords
Τυχαία Θέματα