Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου – «Ο Μάριος ζει»

Ο 73χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει πως ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου είναι ζωντανός«Βρίσκεται στο εξωτερικό, είτε στην Ολλανδία είτε στην Αμερική»«Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας» ξέσπασαν οι συγγενείς του Μάριου

Μια ανατροπή που αν ισχύει αλλάζει εκ θεμελίων όλη την υπόθεση της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου έγινε το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου στο δικαστήριο, όταν ο φερόμενος ως δράστης δήλωσε πως ουδείς δολοφόνησε τον νεαρό επιχειρηματία αλλά αντίθετα αυτός ζει στο εξωτερικό.

Η απολογία του προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των οικείων του Μάριου. «Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας» ξέσπασαν.

Η υπόθεση έλαβε χώρα το 2012, όταν ο 26χρονος τότε Μάριος Παπαγεωργίου είχε πέσει θύμα απαγωγής. Ο 73χρόνος οικογενειακός φίλος, που παρουσιάζεται ως εγκέφαλο της επιχείρησης, επιμένει ότι ο νεαρός ζει και βρίσκεται στο εξωτερικό, είτε στην Ολλανδία είτε στην Αμερική.

Παρά τις εκκλήσεις της έδρας του Δικαστηρίου αλλά και της οικογένειας του Μάριου, ο 73χρονος υποστήριξε ότι ότι ο 26χρονος ζει και συνεπώς δεν γνωρίζει κάτι για το που βρίσκεται το πτώμα του.

Για μία ακόμα φορά ο 73χρόνος υποστήριξε ότι ο 26χρόνος είτε χρωστούσε χρήματα (περίπου 620 χιλ ευρώ) ή είχε σχέση με ναρκωτικά. «Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών» είπε στην απολογία του, προσθέτοντας οτι η τελευταία φορά που είδε το νεαρό ήταν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της 10ης Αυγούστου 2012 στο Παλαιό Φάληρο, όπου του είχε ζητήσει ο Μάριος να συναντηθούν για μία προσωπική του δουλειά.

Ο 73χρoνος ωστόσο παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της έδρας για τα «σενάρια» που κατά καιρούς έχει υποστηρίξει ούτε αυτή τη φορά είπε κάτι παραπάνω για την τύχη του νεαρού. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου με την πρόταση της εισαγγελέως.

Ο αποκαλυπτικός διάλογος

Πρόεδρος: Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό.

Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί.

Κατηγορούμενος: Στο χώρο το δικό μου δεν υπάρχει ο Μάριος.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος;

Κατηγορούμενος: 100%

Πρόεδρος: Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;

Κατηγορούμενος: Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί ο Μάριος είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί…

Αρνείται τα πάντα ο συγκατηγορούμενός του

Από την πλευρά του, ο 60χρόνος συγκατηγορούμενος του 73χρόνου σε έντονο ύφος γύρισε προς το μέρος του και του φώναξε:

«Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι».

Ο 60χρονος παραδέχθηκε ότι η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν τα 5 τηλεφωνήματα που έκανε στη μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, για να ζητήσει λύτρα. Έκανε λόγο για μία καλά οργανωμένη απαγωγή, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

(Με πληροφορίες από newss247.gr, ethnos.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα