Ανατίναξαν ΑΤΜ στη Ζάκυνθο, αλλά… έφυγαν με άδεια χέρια (εικόνες)

Ιδιαίτερα έντονος είναι πλέον ο προβληματισμός και η ανησυχία που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το τρίτο περιστατικό ανατίναξης ΑΤΜ που σημειώνεται σε λιγότερο από ένα μήνα, και πάλι το Τσιλιβί προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή του μηχανήματος και σοβαρές υλικές ζημιές.

Με την ίδια μεθοδολογία αλλά με άδεια χέρια έφυγαν και αυτή τη φορά οι επίδοξοι δράστες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, χτες γύρω στις 5π.μ. άγνωστοι διοχετεύοντας αέριο εντός του ΑΤΜ προκάλεσαν

έκρηξη με σκοπό να αποσπάσουν τα χρήματα που νόμιζαν πως υπήρχαν στο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς αλλά να διαπιστώσουν πως δεν υπήρχε ουτε σεντς.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε μεταλλικά τμήματα του ΑΤΜ εκσφενδονιστήκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ενώ από το ωστικό κύμα καταστράφηκε η πρόσοψη σε επιχείρηση που βρισκόταν ακριβώς δίπλα. Ως προς το χρηματικό ποσό πληροφορίες αναφέρουν πως συνήθως ο ανεφοδιασμός με χρήματα γίνεται κάθε Τετάρτη και ίσως Παρασκευή εάν διαπιστωθεί ότι δεν επαρκεί το ποσό να καλύψει τις ανάγκες της τουριστικής περιοχής.

Οι έρευνες

Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο σε χρόνο ρεκόρ ξεκινώντας τις έρευνες σε δυο κατευθύνσεις. Η μια ως προς την εξέταση των στοιχείων που άφησε πίσω της η έκρηξη και η άλλη ως προς τον εντοπισμό της ταυτότητας των δραστών. Εξακολουθούν να διερευνούν και τις προηγούμενες υποθέσεις των Αλυκών και του Τσιλιβί χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή να έχει ανακοινωθεί επίσημα κάτι, αλλά ούτε έχει συλληφθεί κανείς. Από εκεί και πέρα αναφορές υπήρξαν πως και στο συγκεκριμένο ΑΤΜ δεν λειτουργούσαν οι κάμερες ασφάλειες -πιθανόν να διέκοψαν την λειτουργία τους οι δράστες. Ευτυχώς από την έκρηξη δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός κυρίως λόγω της ώρας, καθώς δεν περνούσε από το σημείο αυτοκίνητο ή πεζός, ωστόσο θα μπορούσαμε να έχουμε θρηνήσει θύματα.

Διαπιστώσεις

Στο σύνολό τους και οι τρεις ανατινάξεις έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά αφού γίνονται σε ΑΤΜ ξένης εταιρείας, πάντα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα, χρησιμοποιείται η ίδια μεθοδολογία, επιλέγονται τουριστικά παραθαλάσσια θέρετρα και όχι η πόλη, τουλάχιστον μέχρι στιγμής και η επίθεση γίνεται χωρίς οι δράστες να γνωρίζουν αν υπάρχουν χρήματα. Σύμφωνα με κύκλους τραπεζικών ιδρυμάτων και αστυνομικών πρόκειται για κύκλωμα που δρα σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως τη Β. Ελλάδα και δεν έχει να κάνει με οποιαδήποτε άλλη μορφή ανταγωνισμού ή πρόκλησης ζημιάς χωρίς στόχο το κέρδος.

Πηγή: imerazante.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα