Ανασχηματισμός Σαντορίνης

Σιγή ασυρμάτου υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση ενόψει του ανασχηματισμού που προσδιορίζεται είτε λίγο πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαντορίνη, είτε λίγο μετά.

Ο ανασχηματισμός θα έχει διορθωτικό, αλλά και προεκλογικό χαρακτήρα σε περίπτωση που του «καθίσει» η καινούργια κυβέρνηση.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η απομάκρυνση του Γιάννη Βρούτση από το υπουργείο Εργασίας πέρα από τα όσα συνέβησαν με την τηλεκατάρτιση και την άτακτη οπισθοχώρηση της κυβέρνησης, καθώς η οσμή του σκανδάλου έφτασε και στην τελευταία μύτη. Πέραν αυτού επιθυμεί ο Πρωθυπουργός πέραν της απομάκρυνσης

να δώσει κι ένα σήμα στους Σαμαρικούς ότι η παντοδυναμία Μητσοτάκη δεν αμφισβητείται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να εκραγεί ησύχως σαν το ηφαίστειο της Σαντορίνης και να καλύψει στη λαβα του όλα τα μικροαυθαίρετα που πάνε να στήσουν στους πρόποδες του βουνού του οι εσωτερικοί του αντίπαλοι.

Ο Στέλιος Πέτσας πιθανός αντικαταστατής του στο υπουργείο.

Ο Χάρης Θεοχάρης βλέπει κι αυτός την έξοδο από το υπουργείο του μετά τα σοβαρότατα λάθη του.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκ των επιτυχημένων υπουργών του συζητείται ότι θα επιθυμούσε ο ίδιος να απομακρυνθεί για προσωπικούς του λόγους, με πιθανό διάδοχό του τον Λευτέρη Οικονόμου.

Θα υπάρξουν κι άλλες μικροαλλαγές.

Πιθανή είναι και η μετακίνηση του Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας  με τον κύριο Παναγιωτόπουλο να φαίνεται να τελεί υπό αποχώρηση.

Το υπουργείο εξωτερικών αναμένεται να δοθεί στο πλέον έμπειρο και ικανό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος αναμένεται να δώσει το κεντρώο άρωμα εν όψει πιθανών εκλογών, αλλά κι αυτό της απολυτής κυριαρχίας του Μητσοτάκη στον κεντροδεξιό χώρο.

Ο Αβραμόπουλος θεωρείται αξιόπιστος συνομιλητής στα ελληνοτουρκικά, έχει τεράστια εμπειρία, είναι στην πλέον ώριμη φάση του και η επαναφορά του στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό μόνο πόντους θα χαρίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης που δεν απολαμβάνει πλέον της παλιάς «πιστής» φιλίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν πρόκειται ν’ απομακρυνθεί νωρίτερα κι από τις δεύτερες εκλογές, ώστε να μην του κάνει κόμμα στα ακροδεξιά του ο Γεωργιάδης με όχημα την απλή αναλογική.

Θα τον «εξαφανίσει» μετά και τις δεύτερες εκλογές όπου Σαμαράς και Καραμανλής θα έχουν οριστικά συνταξιοδοτηθεί από τον κυρίαρχο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένει και συζητά τις εξελίξεις αυτές διότι θεωρεί ότι ο Μητσοτάκης έχει μπροστά του δύσκολες αποφάσεις με την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία και θα συνεχίσει να προκαλεί, με μία ύφεση που έρχεται κατά πάνω του με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Παράλληλα, οι εσωκομματικές γκρίνιες στην Κουμουνδούρου δεν έχουν επιτρέψει σε αλλαγές της εικόνας του Αλέξη Τσίπρα, ο όποιος σέρνει πίσω του ένα φθαρμένο επιτελείο και κάθε φορά που τους εμφανίζει χάνει μόνο πόντους. Η μη ανανέωση της εικόνας του ευθύνεται  εν πολλοίς στη φθορά που παρουσιάζεται στις δημοσκοπήσεις, αλλά το γεγονός ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τον έχουν παντελώς αποκλεισμένο, ίσως βοηθάει σ’ αυτή τη στιγμή να μην υπάρξει ακόμα πιο ραγδαία φθορά με τη συνεχή παρουσία φθαρμένων και αποτυχημένων στελεχών του που παριστάνουν τους επιτυχημένους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα κι αν χάσει τις εκλογές θα είναι κερδισμένος, αφού η όποια ήττα θα είναι αντίστοιχη των προηγούμενων εκλογών και δεν πρόκειται, ούτε μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας και αμφισβήτησης του.

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, Μητσοτάκης και Τσίπρας, άσχετα με το τι λένε, κατά βάθος επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

Μένει, λοιπόν, να δούμε τι θα προκύψει από την ήσυχη έκρηξη της Σαντορίνης.

Θα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός ή θα μετατεθεί προς τα τέλη Αυγούστου, χρόνος όχι σωστός αν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Ίδωμεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα