Ανακοινώνει τελικό με VAR αλλά χωρίς φιλάθλους ο Βασιλειάδης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έχει συλλέξει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού Ελλάδος (11/5) και το πρωί της Δευτέρας (6/5) θα ανακοινώσει την απόφασή του σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών ή με φιλάθλους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και εκτός… συγκλονιστικού απροόπτου, ο Γιώργος Βασιλειάδης θα ανακοινώσει πως ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων της ΑΕΚ και τους ΠΑΟΚ

στο ΟΑΚΑ και με χρήση του VAR.

Οι λόγοι που τον ωθούν προς αυτή την απόφαση είναι πολλοί, βασίζονται στην «έξωθεν κακή μαρτυρία» των οπαδών και στην τήρηση της δημόσιας ασφάλειας. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε συνάντηση στην ΕΠΟ με τον αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περέιρα, ενώ ο Πάνος Καμμένος επισκέφτηκε την Τούμπα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε και αυτός πως ο τελικός του Κυπέλλου θα πρέπει να έχει κόσμο.

Οι δυο ομάδες, μέσω των εκπροσώπων τους, υπογραμμίζουν, επίσης, πως θέλουν ο τελικός να έχει φιλάθλους. Γιατί η πολιτεία οδηγείται σε αντίθεση απόφαση;

Σχετικό ρεπορτάζ φιλοξενεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που αναφέρει: «Από τη στιγμή που η αστυνομία εγγυάται την καταστολή -σε περίπτωση επεισοδίων- και όχι την πρόληψη, η έκρυθμη κατάσταση, η αντιπαλότητα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, το τεταμένο κλίμα, προϊδεάζουν πως δεν θα αποφευχθούν όσα μελανά συνέβησαν στους δύο προηγούμενους τελικούς του θεσμού. Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν δε, ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για προβοκάτσια από οπαδούς τρίτης ομάδας. Τέτοιο είναι το κλίμα αντιπαλότητας που είναι αδύνατο να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Η διεξαγωγή του τελικού χωρίς κόσμο θα αποτρέψει μία μαζική μετακίνηση οργανωμένων οπαδών, μερίδα των οποίων θα βρει… έδαφος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, θα μετατρέψει την Αθήνα σε «εμπόλεμη ζώνη» και θα δώσει «ραντεβού βίας» στην πρωτεύουσα. Εξάλλου, οι ίδιες οι ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν ζητήσει από τον υφυπουργό Αθλητισμού να διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους ο τελικός Κυπέλλου».

Όπως είπαμε ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, με χρήση του VAR και οι δύο ΠΑΕ που θα αγωνιστούν γνωρίζουν καλά πως σε κανένα άλλο γήπεδο δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση για χρήση VAR. Για πρώτη φορά, το Video Assistant Referee θα χρησιμοποιηθεί, ανεπίσημα, στον αγώνα της 30ης αγωνιστικής της Super League, Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός, την ερχόμενη Κυριακή (5/5, 16:00), ως μία πρόβα πριν τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην πρωταθλήτρια 2018 ΑΕΚ και τον πρωταθλητή 2019 ΠΑΟΚ. Δεν θα υπάρξουν πάντως εγκατεστημένες κάμερες, αλλά οι λήψεις θα γίνονται με εξωτερικό συνεργείο, θα ελεγχθεί ο συντονισμός των καμερών, η συνεννόηση με το διαιτητή μέσα από το ειδικό δωμάτιο, όπου θα παρακολουθούν εν ενεργεία διαιτητές, βοηθοί και τεχνικός.

Να θυμίσουμε ότι χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η σύσκεψη για τον τελικό κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και τη Δευτέρα (6/5) θα υπάρξει νέα συνάντηση, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, σχετικά με την παρουσία ή μη φιλάθλων στο μεγάλο ματς.

Η ΕΠΟ στη σχετική της ανακοίνωση, εκτός των άλλων, υπογράμμισε: «Ελλείψει σχετικής εξουσιοδότησης των εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να επιβεβαιώσουν στους παρόντες την παρουσία φιλάθλων στον τελικό, δεν κατέστη δυνατό να συζητηθούν διεξοδικά θέματα λήψης μέτρων ασφαλείας εντός και εκτός Ο.Α.Κ.Α., διαχείρισης εισιτηρίων, προσκλήσεων και διαπιστεύσεων, καθώς και τα λοιπά οργανωτικά ζητήματα του τελικού κι έτσι αποφασίστηκε να οριστεί νέα σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα 06 Μαΐου 2019.

Από την πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατέστη ωστόσο σαφής και ξεκάθαρη, προς πάσα κατεύθυνση, η πάγια θέση της οι ποδοσφαιρικοί αγώνες να διεξάγονται με την παρουσία φιλάθλων. Τη θέση αυτή υποστήριξαν τόσο οι εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ, όσο και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των F.I.F.A./U.E.F.A. κ. Πετρ Φούσεκ».

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ ζήτησε την αλλαγή έδρας του τελικού, αν αποφασιστεί τελικά να διεξαχθεί χωρίς θεατές, η ΑΕΚ διαφώνησε επικαλούμενη την προκήρυξη, αλλά και τη χρήση του VAR, που μπορεί να γίνει μόνο στο ΟΑΚΑ. Επίσης, η ΑΕΚ ζήτησε το ματς να γίνει με τον αρχικό σχεδιασμό του περσινού τελικού, δηλαδή με κόσμο από τις δύο ομάδες και οκτώ θύρες στην διάθεση κάθε φιναλίστ.

Κυριάκος: Θέλουμε τελικό με VAR, ξένο διαιτητή και ΟΑΚΑ με κόσμο

Την Παρασκευή (3/5) ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, μίλησε στον «Arena FM 89,4» για τον τελικό Κυπέλλου και αυτά που συζητήθηκαν στη σύσκεψη, τονίζοντας πως επιθυμία των πρωταθλητών Ελλάδος είναι ο τελικός στο ΟΑΚΑ με κόσμο, VAR και ξένο διαιτητή.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι άνθρωποι του Δικεφάλου του Βορρά» ζητάνε το VAR τα τελευταία 2,5 χρόνια, ενώ θύμισε πως υπήρχε η επιθυμία να αναλάβουν ακόμα και το κόστος προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα. Μίλησε, ακόμα, για την συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο στην Τούμπα και τις εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Arena FM 89,4»:

Για τη σύσκεψη με τον Πάνο Καμμένο: «Είναι καλό ότι όλο το πολιτικό προσωπικό και της πόλης και της χώρας δείχνει ενδιαφέρον για το νέο γήπεδο. Από ότι φαίνεται υπάρχει μια σύμπνοια. Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να γίνει βάρος στη κοινωνία, ούτε ζητάει κάτι ιδιαίτερο ως ρύθμιση ή ως χάρη, είναι θετικό ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων όλων όσων ενημερώνονται γι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Ότι αυτό το έργο είναι πολύ μεγάλο και είναι εφικτό να γίνει χωρίς να επιβαρυνθεί η κοινωνία».

Για το θέμα με το Καυτανζόγλειο: «Είναι κάτι που τρέχει παράλληλα και δεν έχει σχέση με τη κατασκευή του γηπέδου από τον ΠΑΟΚ. Έχει να κάνει με την φιλοξενία της ομάδας για όσο διάστημα χρειαστεί. Θα πρέπει και σ αυτό το θέμα να βρεθεί λύση, προκειμένου όσο καιρό χτίζεται η νέα Τούμπα, ο ΠΑΟΚ να δίνει τους αγώνες του σε ένα σύγχρονο γήπεδο που πληροί της προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ. Το βλέπω πολύ δύσκολο να έχει τελειώσει το θέμα φέτος. Θα πρέπει να δηλώσουμε την έδρα μας στην ΟΥΕΦΑ μέχρι τις 30 Μαΐου. Θεωρώ ότι πολύ δύσκολα μέχρι τότε θα έχουμε απόφαση ή θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που εμείς θέλουμε να αναλάβουμε. Κάνουμε αγώνα δρόμου, για να μη χάσουμε ούτε μια μέρα. Είναι καθαρά θέμα γραφειοκρατίας. Είναι ένα στάδιο με περίεργο καθεστώς, ανήκει σε δυο υπουργεία. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε έργα σε δημόσιο κτίριο . Είναι καλύτερο να χάσουμε λίγο χρόνο και να γίνουν όλα νόμιμα και σωστά, παρά να κάνουμε γρήγορες και βιαστικές κινήσεις, που μπορεί να μας οδηγήσουν σε μεγαλύτερες καθυστερήσεις».

Για τον τελικό του κυπέλλου: «Νομίζω ότι μετά τη χθεσινή σύσκεψη υπάρχει ένας κοινός στόχος. Δεν ξέρω πόσο ειλικρινής είναι από όλες τις πλευρές. Από τη δική μας πάντως είναι σίγουρα. Θέλουμε να γίνει τελικός του κυπέλλου αντάξιος της ιστορίας του θεσμού, των ομάδων, με κόσμο , στο ΟΑΚΑ, με VAR. Θα ήταν το ιδανικό σενάριο και βλέπω ότι είναι λίγο πιο κοντά στο να επιτευχθεί».

Για το αν η πολιτεία συμφωνεί σε αυτό: «Για να μην πηγαίνουμε πάντα στο άλλο άκρο και να κάνουμε τους αντιδραστικούς, οι ομάδες και οι διοργανωτές των δυο τελευταίων τελικών, δώσαμε το δικαίωμα στη Πολιτεία να φοβάται ότι μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Και η αστυνομία και η ΕΠΟ ως διοργανώτρια και οι ομάδες. Ο καθένας έχει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Πρέπει η πολιτεία να πειστεί ότι αυτή τη φορά, μπορούμε να προλάβουμε και τα μικρότερα προβλήματα. Νομίζω ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και δεν πρέπει να κάνουμε πισωγυρίσματα. Δεν θέλω να είμαι αυτός που θα πάρει τα τσεκούρια του πολέμου και θα αντιμετωπίζει τους υπόλοιπους σαν να είναι αυτοί οι ανόητοι και εμείς οι έξυπνοι. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε τον τελικό, να κλείσει η χρονιά και να μπει μια σφραγίδα ότι είναι η πιο πετυχημένη χρονιά από άποψη τίτλων στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ζούμε και αναπνέουμε γι αυτό και θέλουμε να γίνει με ιδανικές συνθήκες».

Για το αίτημα του ΠΑΟΚ για αλλαγή έδρας, σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει ο τελικός χωρίς κόσμο: «Αυτό που είπαμε, ένα κομμάτι της δημοσιογραφίας που είναι κοντά στην ΑΕΚ, το αντιμετωπίζει λες και απευθύνεται σε ανόητους. Αυτό είπα ότι πρέπει να σταματήσει να γίνεται από όλες τις πλευρές».

Για το αν πιστεύει ότι το VAR μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε έδρα: «Εμείς διοργανώσαμε την φιέστα για το πρωτάθλημα σε τέσσερις μέρες. Αλίμονο αν δεν μπορούν να μπουν τα μηχανήματα του VAR σε γήπεδα, που έτσι και αλλιώς πρέπει να εξοπλιστούν καθώς θα φιλοξενήσουν αγώνες της Σούπερ Λιγκ, σε διάστημα δέκα ημερών. Είναι επίσης πολύ καλό που από αυτή τη μερίδα του τύπου που ασχολείται με τα θέματα της ΑΕΚ, ακούσαμε την φωνούλα τους σε σχέση με το VAR. Γιατί τα 2.5 χρόνια που εμείς ζητάμε το VAR και είχαμε προτείνει μέχρι και να το χρηματοδοτήσουμε, δεν είχαμε ακούσει τοποθέτηση. Ούτε για τους ξένους διαιτητές. Εμείς θέλουμε τελικό κυπέλλου με VAR, ξένο διαιτητή και κόσμο και των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ.

Εμείς συμφωνούμε στη προκήρυξη του κυπέλλου από την αρχή της χρονιάς, χωρίς να γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα είναι στον τελικό. Φυσικά και θέλουμε το ασφαλέστερο γήπεδο και ασφαλώς θα ακούσουμε εκείνους που λένε ότι είναι το ΟΑΚΑ. Έστω και αν τώρα το φοβούνται για να κάνουν τελικό με κόσμο. Εμείς λοιπόν λέμε ότι ο τελικός πρέπει να γίνει όπως έχει προκηρυχθεί. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο αλλάξει ένα κομμάτι της προκήρυξης, όπως για παράδειγμα να γίνει το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, άρα εξουδετερώνεται στην πραγματικότητα το πλεονέκτημα που αποκτάει μια ομάδα να αγωνίζεται με τον κόσμο της και παραμένει το πλεονέκτημα της ομάδας που χρησιμοποιεί αυτό το γήπεδο ως έδρα τα τελευταία 15 χρόνια.

Άρα λοιπόν να μη κάνουμε τους χαζούς, να μη κάνουμε τους ηλίθιους μεταξύ μας. Εμείς δεν είπαμε ότι δεν θέλουμε το ΟΑΚΑ. Αν ο τελικός γίνει σύμφωνα με τη προκήρυξη δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το ΟΑΚΑ. Το δείξαμε και πέρσι, πιστεύω ότι θα το αποδείξουμε ακόμα πιο εμφατικά φέτος. Αλλά μην αντιμετωπίζουμε τον κόσμο ως ηλίθιο. Εννοείται ότι εμείς θέλουμε το VAR. Kάναμε την φιέστα για το πρωτάθλημα σε τέσσερις μέρες. Σε δέκα μπορούμε να βάλουμε το VAR, όπου μας πουν».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει συναντηθεί με τον Περέιρα: «Αυτές οι κουβέντες δεν γίνονται για να δημοσιοποιούνται. Αν κάποιος έχει κάποια δημιουργική πρόταση για τα θέματα της διαιτησίας, κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, χωρίς να το ρίχνει ως τυράκι στο δημόσιο διάλογο. Ενδεχομένως για τη συσπείρωση του κόσμου γύρω σου ή του τύπου γύρω σου. Ασφαλώς και έχουμε συναντηθεί με όποιον πρέπει να συναντηθούμε, για να αντιμετωπίζεται ο ΠΑΟΚ δίκαια».

Για τον διαιτητή του τελικού και τη συνάντηση του Μελισσανίδη με τον Περέιρα: «Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω τις κινήσεις της ΑΕΚ. Αν αφορά τον διαιτητή του τελικού, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο κάποιος να παραγγείλει συγκεκριμένο ξένο διαιτητή».

Για την ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ: «Να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Ο ΠΑΟΚ τα δυο τελευταία χρόνια δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως θύμα, ούτε ο ίδιος να αντιμετωπίζει τον εαυτό του ως θύμα ή ως γκρινιάρη. Έχουμε μεγαλώσει. Όλος ο σύλλογος μαζί, εννοώ η ομάδα, η ΠΑΕ διοικητικά, ο κόσμος. Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει μια διαφορετική εποχή. Ακόμα, το να γίνεται ο τελικός στο μεγαλύτερο και στο ασφαλέστερο γήπεδο της χώρας, νομίζω ότι είναι μια διεθνής πρακτική. Τώρα αν έτυχε αυτό το γήπεδο να το χρησιμοποιεί σαν έδρα της η ΑΕΚ και αυτό μπορεί να είναι μέσα στο παιχνίδι.

Δεν μας επηρεάζει καθόλου αυτό, το αποδείξαμε και πέρσι, εφόσον είχαμε τον κόσμο μαζί και δεν αισθανόμασταν ότι παίζαμε εκτός έδρας. Το να πάμε σε ένα γήπεδο, που έχει την οικειότητα μια ομάδα να παίζει εκεί και να εξουδετερωθεί η ισορροπία του να παίζουμε με τους φιλάθλους μας, είναι κάτι που αλλάζει τους συσχετισμούς. Και πάλι όμως δεν το αντιμετωπίζουμε με γκρίνια ή με φόβο. Ένα ζήτημα κοινής λογικής βάλαμε, δεν περίμενα καν ότι θα έχει αντίρρηση η ΑΕΚ. Αυτό, μάλλον, δείχνει μια αδυναμία, το να φοβάσαι να παίξεις αγώνα κεκλεισμένων των θυρών στο Παγκρήτιο, για παράδειγμα. Η καλύτερη ομάδα στο συγκεκριμένο αγώνα θα πάρει το κύπελλο.

Εύχομαι και πιστεύω ότι θα είναι ο ΠΑΟΚ. Όλες αυτές οι συζητήσεις είναι κουραστικές για τον κόσμο αλλά άπτονται της κοινής λογικής. Δεν ζητάμε τίποτα παράλογο. Θεωρώ ότι η αντίδραση υπάρχει για να υπάρχει. Καταλαβαίνω ότι και η ΑΕΚ προσπαθεί να σώσει μια χρονιά που δεν τελείωσε καλά στο πρωτάθλημα, έχει περάσει καιρός από την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν να επανασυσπειρωθούν βάζοντας απέναντι , ενδεχομένως τον ΠΑΟΚ. Όμως, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σ αυτό το παιχνίδι. Είμαστε η ομάδα που τους έχουμε κερδίσει στους δυο τελευταίους τελικούς και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Σε έναν ωραίο τελικό, σε έναν δίκαιο τελικό και χωρίς προβλήματα».

****

Τα γραφεία της ΕΠΟ επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής (3/5) ο Δημήτρης Μελισσανίδης, για προγραμματισμένη συνάντηση με τον αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περέιρα. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ συζήτησε με τον Πορτογάλο σχετικά με το πώς κύλησε η διαιτησία σε όλο το διάστημα της σεζόν η οποία ολοκληρώνεται σε οκτώ ημέρες με τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου (11/5 εναντίον του ΠΑΟΚ).

Εκεί, όπου η ΑΕΚ ίσως παρουσιαστεί πιο πλήρης από ποτέ, καθώς ο Λούκας Μπογέ ανεβάζει ρυθμούς και την Παρασκευή (3/5) ακολούθησε μέρος του κανονικού προγράμματος, σε συνδυασμό πάντα με το ατομικό του για τον τραυματισμό στο γόνατο. Κλινήρης με πυρετό παρέμεινε για τρίτη ημέρα ο Χρήστος Αλμπάνης ο οποίος τίθεται οριστικά νοκ άουτ από το ματς με τον Λεβαδειακό, την Κυριακή στη Βοιωτία στο φινάλε της Super League.

Χιμένεθ: Θέλω τελικό με κόσμο, δεν ψάχνω εκδίκηση από τον ΠΑΟΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ μιλώντας στην κάμερα της NOVA ξεκαθάρισε πως δεν αναζητεί εκδίκηση από τον ΠΑΟΚ αλλά και πως επιθυμία του να γίνει ο τελικός με παρουσία του κόσμου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της Ένωσης:

Για την κατάσταση της ομάδας μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα σύνολο συναισθημάτων. Μπορεί να έχεις τα πάνω σου και τα κάτω σου, ανάλογα με τα αποτελέσματα. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να μην επιτρέπουμε σε όλα αυτά να μας επηρεάζουν και να προσπαθούμε να έχουμε μια κανονικότητα. Μας μένει ένας ακόμα αγώνας και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να “κλειδώσουμε” την 3η θέση της βαθμολογίας. Ακολούθως μας μένει ένας μεγάλος αγώνας, ο τελικός Κυπέλλου με την ομάδα παρά τη μη κανονικότητα που έχει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς είναι κοντά στο να εκπληρώσει έναν από τους βασικούς της στόχους, την κατάκτηση του Κυπέλλου. Για να κλείσουμε τη σεζόν όπως θέλουμε μας μένουν ακόμα δύο παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσουμε».

Για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό: «Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι να υπάρχει πάρα πολύ καλή διάθεση και να παίξουμε όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι. Πρέπει να ξεχωρίζουμε τις δύο διοργανώσεις, τα παιχνίδια. Γιατί τα χουμε μπερδέψει. Και συνέβη και τελευταία αυτό. Στο παιχνίδι με τη Λαμία για το πρωτάθλημα δεν τα καταφέραμε, ενώ με την ΑΕΛ κάποιες αποφάσεις δεν μας βοήθησαν στο τελικό αποτέλεσμα. Πρέπει να έχουμε την απόλυτη διάθεση και την απόλυτη ένταση μέσα στο ματς».

Για το πως εξηγεί αυτή την αλλαγή διάθεσης που υπάρχει από παιχνίδι σε παιχνίδι: «Το ποδόσφαιρο είναι πάντα ποδόσφαιρο. Παίζει και ο αντίπαλος. Η ΑΕΛ βγήκε να κάνει το παιχνίδι της. Αρχικά για να πάρει έναν βαθμό και να μπορέσει να διατηρηθεί στην κατηγορία και τελείωσε τον αγώνα με τρεις. Εμείς από την πλευρά μας στους λίγους χώρους που μας έδωσε η ΑΕΛ δεν παίξαμε με την ένταση που έπρεπε και ίσως σκεφτόμασταν και τον επόμενο αγώνα που ήταν για το Κύπελλο. Τα συναισθήματα είναι κάτι που δεν τα επιλέγεις, είτε τα έχεις, είτε όχι. Επίσης, η ένταση είναι κάτι που έχεις ή δεν έχεις.

Η αλήθεια είναι πως με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί όσο επαγγελματίας και αν είναι κάποιος είναι ξεκάθαρο πως δεν έδωσαν την απαραίτητη σημασία στο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Είμαστε η ομάδα που ξέρω ότι μπορούμε να είμαστε. Μια ομάδα φιλόδοξη που συμμετέχει σε δύο ή τρεις διοργανώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί την επιτυχία, αλλά μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα δώσεις τη μάχη σου να παλέψεις για όλα».

Για το αν ετοιμάζει αλλαγές με Λεβαδειακό και αν θα πάρουν χρόνο οι Τσιγκρίνσκι – Λόπες: «Αυτό που σκέφτομαι για τον αγώνα της Κυριακής είναι να βάλω την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο παίκτες όπως ο Λόπες και ο Τσιγκρίνσκι που έχουν πολύ λιγότερες προπονήσεις από τους υπόλοιπους. Έχουμε έναν ποδοσφαιριστή που υπάρχουν αμφιβολίες για την κατάστασή του και αυτός είναι ο Μπογέ και ο Αλμπάνης που είναι με ίωση. Αυτό που θέλω είναι να χρησιμοποιήσω τους παίκτες που είναι σε καλύτερη κατάσταση. Όλοι είναι σημαντικοί για εμένα. Αλλά θέλω να επιλέξω τους απόλυτα έτοιμους για έναν αγώνα που είναι πολύ σημαντικός και θέλουμε να κερδίσουμε».

Για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου και την πιθανότητα να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο: «Εμένα προσωπικά θα μου άρεσε να παίξουμε με κόσμο. Θα ήθελα ο κόσμος που θα βρίσκεται να ξέρει να συμπεριφερθεί σε ένα ποδοσφαιρικό γεγονός γνωρίζοντας ότι οι εικόνες του τελικού την επόμενη ημέρα θα παιχθούν σε όλον τον κόσμο. Θα ήθελα να υπάρξει κόσμος, να γίνει μία γιορτή του ποδοσφαίρου και ο κόσμος μας να το διασκεδάσει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα. Είναι άλλοι όμως οι υπεύθυνοι που πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις, να αξιολογήσουν με βάση τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους. Το ποδόσφαιρο είναι ένα σύνολο πολλών πραγμάτων. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν είναι τίποτα».

Για το αν βλέπει τον τελικό με τον ΠΑΟΚ ως ρεβάνς μετά την περυσινή απώλεια, αλλά και τους δύο χαμένους τελικούς: «Δεν θα μπω σε διαδικασία να για μιλήσω για το πως χάσαμε τον πρώτο τελικό γιατί θα αρχίζαμε να προκαλούμε. Σε καμία περίπτωση δεν ψάχνουμε για ρεβάνς. Στον δεύτερο τελικό χάσαμε γιατί ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο συγκεντρωμένα. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ρεβάνς, δεν υπάρχει εκδίκηση. Είναι δύο αντίπαλοι που παίζουν ποδόσφαιρο και ο ένας μπορεί να νικήσει τον άλλον.

Είναι λίγες οι ομάδες που μπορούν να πουν πως κάθε χρόνο βρίσκονται στον τελικό. Το να κερδίζεις έναν τελικό χρειάζονται κάποιες μικρές λεπτομέρεις που παίζουν σημαντικό ρόλο και που πολύ συχνά κανείς δεν τις θυμάται αφού το παιχνίδι έχει γίνει. Η ιστορία του ποδοσφαίρου δεν είναι δίκαιη. Βλέπεις μόνο τα αποτελέσματα. Κανείς δεν σκέφτεται τι συνέβη πέρυσι και έγινε ότι έγινε. Πέρυσι στο Κύπελλο ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, εμείς ήμασταν ανώτεροι στο πρωτάθλημα».

«Επαφές του ΠΑΟΚ για τον Βραζιλιάνο Τζιλμπέρτο της Φιορεντίνα»

Συνεχίζονται και τα μεταγραφικά σενάρια για τις ομάδας και ο ΠΑΟΚ φέρεται να είναι σε επαφές με τον βραζιλιάνο πλάγιο, Τζιλμπέρτο, όπως αποκαλύπτει η ιταλική ιστοσελίδα Firenzeviola.it. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Τζλμπέρτο, που αναδείχθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος στο Ρίο ντε Τζανέιρο , χάρη στο εξαιρετικό πρωτάθλημα που έπαιξε με την Φλουμινένσε, «θα μπορούσε σύντομα να επιστρέψει στην Ευρώπη. Όχι στην Φιορεντίνα, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2020 και είναι έτοιμη να τον πουλήσει, αλλά στην Ελλάδα. Τις τελευταίες ημέρες ο Βραζιλιάνος μάνατζερ Άντζελο Αρκουίλα a είχε κάποιες επαφές με τον ΠΑΟΚ που κέρδισε το ελληνικό πρωτάθλημα και θα μπορούσε να παίξει στο Champions League. Οι Έλληνες ενδιαφέρονται για τον παίκτη με την Φιορεντίνα να είναι έτοιμη να τον πουλήσει για 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ».

Gilberto, lateral derecho de la Fiorentina cedido en el Fluminense, volverá al club ‘viola’ para ser vendido. Su contrato expira en 2020.

Su representante ya ha hablado con el PAOK de Salónica (campeón de la liga griega), que podría pagar 2-3M€ por él.

[vía @firenzeviola_it] pic.twitter.com/xK2jRdQLHK

— ACF Fiorentina (@Sp_Fiorentina) 3 Μαΐου 2019

Επίσκεψη του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στο γήπεδο Τούμπας: Δεν είναι σωστό να γίνει τελικός χωρίς θεατές

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος πραγματοποίησε επίσκεψη ενημέρωσης και συζητήσεων με επιτελείς του ΠΑΟΚ το πρωί της Παρασκευής (3/5) στο γήπεδο της Τούμπας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος του Αριστείδη Φωκά και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά αλλά και πολλά ακόμα στελέχη του κόμματός του. «Δεν είναι σωστό να γίνει τελικός χωρίς θεατές», υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.

Τον κ. Καμμένο υποδέχτηκε αντιπροσωπεία της ΠΑΕ και του ΑΣ ΠΑΟΚ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Δημοκράτη Παπαδόπουλο.

Μετά το τέλος της ενημερωτικής αυτής επίσκεψης ο κ. Καμμένος δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με την διοίκηση του ΠΑΟΚ και του Ερασιτέχνη. Ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που αφορούν το γήπεδο της Τούμπας και χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτό που σχεδιάσαμε εδώ κι ενάμιση χρόνο άρχισε να υλοποιείται. Οπως ξέρετε με την παραχώρηση του χώρου από το Υπουργείο και το Ταμείο Εθνικής Αμυνας με την ψήφιση της τροπολογίας λύθηκε ένα θέμα που οδηγεί στην δημιουργία του νέου γηπέδου. Επίσης θέλω να πω ότι ήταν σημαντικό πως με την τότε απόφαση να παραχωρήσουμε και τα δικαιώματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, γιατί δεν είναι μόνο η κατασκευή του νέου γηπέδου, αλλά και για κάτι που αφορά όλη την Τούμπα.

Ένας χώρος που θα δημιουργηθεί και θα μπορεί να φιλοξενήσει και τον επαγγελματικό σύλλογο και τον Ερασιτέχνη και παράλληλα να δώσει την δυνατότητα φιλοξενίας ενός πνεύμονα σε όλη την Τούμπα που το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Πιστεύω πως αυτή την στιγμή και το είπαμε με την διοίκηση του ΠΑΟΚ, πως θα συνδράμουμε σε αυτή την κατεύθυνση, είναι πως όταν τελειώσει η έγκριση του ευρύτερου χώρου δηλαδή πέραν του γηπέδου που θα κατασκευαστεί, να φέρουμε μια τροπολογία στην Βουλή που θα περιλαμβάνει και όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνονται στην διαμόρφωση της περιοχής. Κι αυτό θα πρέπει να έρθει προς ψήφιση τον Σεπτέμβριο, πριν από τις εθνικές εκλογές δηλαδή, για να υπάρχει έγκριση από όλα τα πολιτικά κόμματα, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στο μέλλον.

Το δεύτερο θέματα που συζητήσαμε είναι για την ενδιάμεση περίοδο μέχρι να αρχίσουν τα έργα. Η πεποίθηση μας είναι πως τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και αυτό σημαίνει πως πρέπει να λυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα σε σχέση με το Καυτανζόγλειο από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ αναλαμβάνει την δαπάνη των έργων αναδιαμόρφωσης του, που είναι περίπου 1,5 εκ. ευρώ, ώστε το Καυτανζόγλειο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το επόμενο πρωτάθλημα και να μην χαθεί χρόνος, ώστε να ξεκινήσει στο νέο πρωτάθλημα από το στάδιο αυτό ο ΠΑΟΚ, και να μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα στο νέο γήπεδο.

Συγχαρητήρια για το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πως πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες. Συγχαρητήρια επίσης και στον Ερασιτέχνη που είναι από τους λίγους συλλόγους που δεν έχουν καμιά οφειλή. Κι αυτό συμβαίνει με την σκληρή δουλειά που γίνεται και με τα φυτώρια του αναδεικνύουν και προάγουν τον αθλητισμό».

Στην ερώτηση σχετικά με το πιθανό ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου της 11ης Μαϊου σε γήπεδο χωρίς την παρουσία φιλάθλων ο κ. Καμμένος είπε: «Το να γίνει ένας τελικός χωρίς φιλάθλους δεν θα το ήθελε κανένας. Ενας τελικός που είναι και μια γιορτή για το ποδόσφαιρο, χωρίς θεατές, ακόμα και στην τηλεόραση αν το βλέπεις, κατάθλιψη σε πιάνει. Θα πρέπει να γίνουν όλες οι προσπάθειες και από τις ομάδες και από την Πολιτεία, ώστε να μπορέσει τουλάχιστον αυτός ο τελικός να φιλοξενήσει, με όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν, τους φιλάθλους που κι αυτοί πρέπει να αντιληφθούν την σημασία του να γίνει ένας τελικός με την παρουσία τους. Αλλά με ειρηνικές συνθήκες, για να γίνει μια γιορτή για το ποδόσφαιρο που θα αλλάξει τις συνθήκες στο ποδόσφαιρο. Γιατί δεν είναι σωστό να βλέπουμε κι εμείς αλλά και για την εικόνα της χώρας να γίνεται ένας τελικός χωρίς θεατές».

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε πάει ξανά στην Τούμπα και ως κυβερνητικός εταίρος, όταν συμφωνήθηκε να περάσει σε σχετικό νομοσχέδιο τροπολογία για την παραχώρηση και εκμετάλλευση του γηπέδου, ώστε να φτιαχτεί το νέο «σπίτι» του ΠΑΟΚ.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/sdna.gr)

Keywords
παε αεκ, super league, παε παοκ, champions league, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, οακα, επο, καμμενος, απε-μπε, αθηνα, video, super, league, παναθηναικος, συγκεκριμένο, νέα, μαΐου, arena, ελλαδα, λύση, ουεφα, επηρεάζει, καιρος, νοκ, nova, λαμια, αελ, club, paok, liga, twitter, βουλη, εκλογες, σημαίνει, οφειλή, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, ανεξαρτητοι ελληνες, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, ητανε μια φορα, ξανα, κοινωνια, κομματα, αποτελεσματα, βουλευτες, super league, το θεμα, αελ, αστυνομια, γηπεδα, δουλεια, εδρα, εικονες, επο, ηγετης, θεμα, ιωση, καταθλιψη, οακα, παιχνιδια, τηλεοραση, φυτωρια, paok, αγωνες, αδυναμια, αμφιβολιες, απε, απε-μπε, απωλεια, βοιωτια, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γηπεδο, γονατο, γραφεια, δαχτυλο, δευτερο, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δημοσιο, διοικηση, δικη, δειχνει, δωσει, εγινε, εδαφος, ευκαιρια, ευρω, ειλικρινης, ειπε, υπαρχει, εκμεταλλευση, ενεργεια, εργα, επηρεάζει, εποχη, επρεπε, επιτυχια, επιθυμια, ευρωπη, ιδιο, ηλιθιο, υφυπουργος, θετικο, θυμισε, εικονα, ισορροπια, καμερες, κυπελλο, κλιμα, κτιριο, ληψεις, λύση, λογο, μαΐου, μαρια, νοκ, μπε, ξερετε, ομαδα, παντα, οκτω, ουεφα, παε παοκ, παε αεκ, παμε, ποδοσφαιρο, πεμπτη, πολιτεια, προβληματα, πρωι, ρυθμιση, ριο, ριο ντε τζανειρο, ρολο, σαφης, σεζον, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συντομα, συγχαρητηρια, συγχρονο, σουπερ, σφραγιδα, τριτη, φυσικα, φιεστα, φιορεντινα, φοβασαι, φορα, χιμενεθ, χρηστος, χρονος, οφειλή, αδυνατο, αγωνας, ανηκει, super, club, δημητρης, δικαιωμα, δικαιωματα, δωματιο, δωσεις, ειπαμε, εκδικηση, επεισοδια, ετοιμη, γιορτη, γνωσεις, ιδανικο, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, υπουργειο, κομματι, κυριακη, league, liga, ομαδες, παιχνιδι, πληροφοριες, σημαίνει, σωστο, τουμπα, θελω να, θεματα, ωραιο, ξεκαθαρισμα
Τυχαία Θέματα