Αμήχανες στιγμές μεταξύ Ελισάβετ και Ερντογάν – Μόνο «καλημέρα» είπε ο «σουλτάνος» (video)

Στα βασιλικά ανάκτορα του Μπάκινγχαμ μετέβη ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου συναντήθηκε με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Εμινέ, προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στο Σεντ Τζέιμς Πάρκ και με αυτοκινητοπομπή μπήκαν στα ανάκτορα.

Την αναγγελία του προεδρικού ζεύγους πραγματοποίησε αξιωματικούς του Παλατιού λέγοντας: «Μεγαλειοτάτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας και η σύζυγός του».

Ο «σουλτάνος», αν και λίγο διστακτικός, μπήκε στην αίθουσα και η Ελισάβετ τον δέχτηκε λέγοντας

“καλημέρα”. Δεν απαντάει ο Ερντογάν. Μόνο γνέφει συγκαταβατικά. “Καλημέρα” ξαναλέει η ηλικιωμένη βασίλισσα. Επιτέλους ο Ερντογάν απαντά: “Καλημέρα”. “Ξαναβρισκόμαστε, πολύ χαίρομαι που σας βλέπω», συνεχίζει η Ελισάβετ σε μία προσπάθεια να σημειωθεί ο ελάχιστος διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών έστω και για τα μάτια των… media. Εις μάτην.

Ο Ερντογάν ψελλίζει κάτι σε… «how are you» (προφανώς περιμένει… βοήθεια από τον μεταφραστή), η βασίλισσα τον «γειώνει» λίγο άκομψα αναζητώντας την ελάχιστη επικοινωνία στη σύζυγο του τούρκου προέδρου, Εμινέ. Σκοπός; Μήπως οι κάμερες και τα μικρόφωνα καταφέρουν να συνεργαστούν και να καταγράψουν εικόνα και… λίγο φυσικό ήχο.

Με το χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ομιλίας να περνά σε δεύτερη μοίρα, η βασίλισσα, εμφανώς απογοητευμένη, ζητά από τους δύο επισκέπτες της να καθίσουν. «Και ο θεός βοηθός», θα μπορούσε να λέει από μέσα της.



President #Erdoğan van Turkije net per helikopter in St James’s Park geland, nu op bezoek bij Queen Elizabeth. pic.twitter.com/HjIrCNMb0m

— Rick Evers (@RickEversRoyal) 15 Μαΐου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα