Αλβανικό κύκλωμα έστειλε ποσότητα – μαμούθ ναρκωτικών στη Βραζιλία με το λογότυπο ομάδας (video)

Αλβανικό κύκλωμα ναρκωτικών προσπάθησε να περάσει στη Βραζιλία με τελικό προορισμό χώρες της Ευρώπης, ποσότητα – μαμούθ 617 κιλών ανόθευτης κοκαΐνης τον περασμένο μήνα και το έκανε αυτό με λογότυπο, πολύ γνωστής ομάδας της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, αυτή η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε μέσα σε φορτηγό σε αγροτική περιοχή γνωστή ως «Brasnorte» στους ντόπιους. Οι συσκευασίες, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, έφεραν το λογότυπο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ελμπασάν (σ.σ. «Kf Elbasani»).

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα

η αξία των ναρκωτικών ανέρχεται στα εννιά εκατομμύρια δολάρια, ενώ το εμπόρευμα προοριζόταν για την Ευρώπη. Εκτιμάται ότι ο τελικός προορισμός ήταν η Αλβανία, λόγω του λογότυπου που έφεραν τα πακέτα. Μετά την επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Με το θέμα ασχολήθηκαν και Μέσα στο εξωτερικό, όπως το ιταλικό «Rai 3» που ανέφερε: «Το αλβανικό κύκλωμα ναρκωτικών εξελίσσεται σε Κόζα Νόστρα της Ιταλίας του ‘70 και αν δεν πολεμηθεί, θα γίνει παντοδύναμο». Με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι το κύκλωμα ναρκωτικών από την Αλβανία στέλνει ουσίες στην Ιταλία, σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στη Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Rai 3» το γεγονός πως αυτή η μεγάλη ποσότητα των 617 κιλών κοκαΐνης κατασχέθηκε στη Βραζιλία με λογότυπο αθλητικής ομάδας της γειτονικής χώρας, αποδεικνύει ότι η αλβανική μαφία έχει άμεση σχέση με το καρτέλ ναρκωτικών στη Νότιο Αμερική.

Το Ελμπασάν είναι μία πόλη της κεντρικής Αλβανίας, που θεωρείται κέντρο διακίνησης ηρωίνης από το Αφγανιστάν και κοκαΐνης μέσω των λιμανιών Δυρραχίου και Αυλώνα και η «Rai 3» αποκάλυψε ότι σ’ αυτό το μέρος ανακαλύφθηκε εργαστήριο όπου το αφγανικό όπιο μετατρεπόταν σε ηρωίνη. Ο ιταλός Εισαγγελέας κατά των ναρκωτικών, Νικόλα Γκρατέρι, προειδοποιεί ότι αν κανένας δεν αναχαιτίσει την αλβανική μαφία, τότε οι έμποροι θα γίνουν παντοδύναμοι και ανεξέλεγκτοι.

Δείτε σχετικό βίντεο:

617kg of #cocaine with ‘Kf Elbasani’ logo on it seized in Brazil; it is suspected the destination would be Albania https://t.co/07ATSfBBBD pic.twitter.com/4E9BU0wgt2

— Oculus News (@Oculusnews) October 1, 2019

(πληροφορίες, φωτογραφία: ocnal.com, Rai 3)

Πηγή: Αλβανικό κύκλωμα έστειλε ποσότητα – μαμούθ ναρκωτικών στη Βραζιλία με το λογότυπο ομάδας (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα