Άλμα στη Wall Street μετά τις προσδοκίες για το νέο φάρμακο για τον κορονοϊό

Άλμα κατέγραψε την Τετάρτη (29/04) η Wall Street μετά τις προσδοκίες για το νέο φάρμακο για το νέο κορονοϊό, αλλά και τη δέσμευση της Fed για μηδενικά επιτόκια μέχρι να ανακάμψει η οικονομία. Έτσι, o Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2,21% ή 532 μονάδες, στις 24.633, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 2,66% στις 2.939 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 3,57% στις 8.914 μονάδες.

Los principales índices de Wall Street cerraron

con ganancias después de que la Fed se comprometió a apoyar a la economía y tras noticias alentadoras sobre un tratamiento contra el COVID-19 #TRMXhttps://t.co/0N0sjlj61n pic.twitter.com/tSUdrjTpRK

— EL CEO (@elceo__) April 29, 2020


Fed: Διατηρεί τα μηδενικά επιτόκια

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεσμεύτηκε να διατηρήσει τα επιτόκια στα σημερινά μηδενικά επίπεδα μέχρι η οικονομία να εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης για να επιτύχει τους στόχους για τον πληθωρισμό και την απασχόληση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης, η Fed τονίζει ότι είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της για να βοηθήσει την οικονομία η οποία είναι αντιμέτωπη με σημαντικά ρίσκα από την πανδημία.

Fed nie zmienił stóp. Wall Street w górę, dolar mocniej w dół https://t.co/CAZLuG2mct

— Comparic (@comparic) April 29, 2020


«Η Fed αναμένει να διατηρήσει τα επιτόκια σε αυτό το επίπεδο μέχρι να είναι βέβαιη ότι η οικονομία έχει ξεπεράσει τα τελευταία γεγονότα και βρίσκεται σε τροχιά να επιτύχει τον στόχο της πλήρης απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών», επισημαίνεται.

Η ανακοίνωση της Fed δημοσιεύτηκε μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 4,8%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 2008 και την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

Wall Street abre con ganancias y el Dow Jones suma más de 400 puntos https://t.co/AZ0AXO8RTE.

— Banca y Negocios (@bancaynegocios) April 29, 2020


Η κεντρική τράπεζα έχει ήδη παρέμβει με επιθετικό τρόπο για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, μειώνοντας τα επιτόκια, διογκώνοντας τον ισολογισμό της, συνάπτοντας συμφωνίες ανταλλαγής δολαρίων με άλλες κεντρικές τράπεζες και συγκροτώντας νέες πιστωτικές γραμμές για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό πως «βουτιά» κατέγραψε η αμερικανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο, καθώς τα αυστηρά μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού παρέλυσαν τη χώρα, επίδοση που τερμάτισε μια δεκαετία ανάπτυξης για τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,8% την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου ύστερα από αύξηση με ρυθμό 2,1% τους τρεις τελευταίους μήνες του 2019.

#DOMINICANAALDIA
Wall Street abre con ganancias y el Dow Jones sube un 1,86 %https://t.co/hXevCdCsbI pic.twitter.com/mbcqX8ATgb

Zachary Paulino (@ingpaulino88) April 29, 2020

Wall Street cerró con sólidos avances en sus tres principales indicadores que en el caso del Dow Jones fue del 2,21 % (532,31 puntos), en una jornada marcada por esperanzadores avances en la investigación del coronavirus https://t.co/rd3EyDYmhE

— EFE Noticias (@EFEnoticias) April 29, 2020


(πληροφορίες από naftemporiki.gr)

Πηγή: Άλμα στη Wall Street μετά τις προσδοκίες για το νέο φάρμακο για τον κορονοϊό - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα