Αλέξης Μάρδας: Η λαμπρή καριέρα, οι 2 γάμοι και η μοναξιά των τελευταίων χρόνων (εικόνες)

Ο Αλέξης Μάρδας βρέθηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ποιος ήταν όμως ο Αλέξης Μάρδας;

Γεννήθηκε στις 5 Μάιου του 1942 και η ζωή του επιφύλασσε να ζήσει ένα παραμύθι που θα ζήλευαν πολλοί.

Αρχές δεκαετίας του ’60 μετακομίζει στην Αγγλία και το 1963 γνωρίζει τον ιδρυτή των «Rolling Stones». Αναλαμβάνει την εμφάνιση του συγκροτήματος στις συναυλίες του και είναι

η αφετηρία για μια λαμπρή καριέρα. Γνωρίσει τον ιδιοκτήτη της γκαλερί Indica και συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στην οδό Bentinck. Η χρονιά που ήταν σταθμός στην καριέρα του είναι το 1966 που γνωρίζει τον John Lennon. Εκείνος θα του βγάλει το προσωνύμιο «Magic Alex» εξαιτίας των γνώσεων που είχε σχετικά με την επιστήμη και την τεχνολογία ενώ συνήθιζε να τον αποκαλεί και «γκουρού». Ο Αλέξης Μάρδας έκανε ότι μπορούσε για να μην απογοητεύσει τον John Lennon και την εντύπωση που είχε σχηματίσει για εκείνον. «Πίστευα απλά ότι ήταν ένας τύπος με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες», είχε δηλώσει μετά από χρόνια συνεργασίας του ο John Lennon. Ο «γκουρού» με το πέρασμα των χρόνων αποτελεί μέλος της παρέας των «σκαθαριών».

«Ο John (Lennon) δεν είχε ανάγκη από μία γυναίκα. Είχε ανάγκη από έναν φίλο που θα ήταν ο κολλητός του, θα ήταν ο πατέρας του, ο φίλος του, θα ήταν ο αδελφός του, όλα μαζί. Χρειαζόταν προστασία σε καθημερινή βάση. Μεγάλωσε κάτω από δύσκολες συνθήκες χωρίς πατέρα με πολλά προβλήματα. Ζούσε απομονωμένος πάντα, δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πολλές γυναίκες. Οι Beatles έτρεμαν τις νεαρές θαυμάστριες τους και είχαν μόνιμα μανία καταδίωξης», είχε δηλώσει ο Αλέξης Μάρδας πριν μερικά χρόνια στην εκπομπή «Αργά».

Το θρυλικό συγκρότημα το 1967 δημιουργούν μια επιχείρηση για τον συνεργάτη της με την ονομασία «Fiftyshapes Ltd» και εκείνος με τη φαντασία που είχε δημιουργεί σπουδαία πράγματα για τους Beatles. Στη συνέχεια γίνεται ένας από τους πρώτους υπαλλήλους της νεοσύστατης Apple Corps, βγάζοντας 40 λίρες την εβδομάδα και 10% από τα κέρδη των εφευρέσεων του. Εκείνη την περίοδο τα μέλη του συγκροτήματος τον αποκαλούν «Έλληνα μάγο».

Το 1968 παντρεύεται την Ευφροσύνη Δοξιάδου, κόρη του σπουδαίου αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Δοξιάδη με κουμπάρο τον John Lennon που για χάρη του φόρεσε ξανά γραβάτα.

Ο μάνατζερ των Beatles, Allen Klein το 1969 κάνει αλλαγές με κάποιους να απολύονται και κάποιους να αποχωρούν. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Αλέξης Μάρδας με το συγκρότημα να χάνει τον «γκουρού» του.

Λίγα χρόνια αργότερα παίρνει διαζύγιο κρατώντας χαμηλούς τόνους. Ανάμεσα στους μεγάλους του έρωτες ήταν αυτός με την Τζόαν Κόλινς και με την Τζέιν Σέιμουρ.

Η τρομοκρατία κάνει την εμφάνιση της έντονα τη δεκαετία του 1970 και η ανάγκη για συστήματα ασφαλείας, αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα και συσκευές παρακολούθησης είναι μεγάλη για τους «επώνυμους» και τους πολιτικούς. Ο Αλέξης Μάρδας είχε δημιουργήσει ανάλογα προϊόντα και τα πουλούσε σε σημαντικά πρόσωπα. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Βασιλιάς Χουσεΐν της Ιορδανίας που είχε αγοράσει μια στρατιά από θωρακισμένα αυτοκίνητα.

Το 1987 αναλαμβάνει χρέη γενικού διευθυντή της εταιρίας Alcom Ltd. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και την Ύδρα που λάτρευε. Εκεί είχε μια πολυτελή βίλα όπου είχε φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ. Το 1993 αποφασίζει να ξαναπαντρευτεί, αυτή τη φορά την ηθοποιό Τάνια Τρύπη και αποκτούν μια κόρη.

Ο γάμος τους ήταν το event της χρονιάς και συζητήθηκε πολύ και λίγα χρόνια αργότερα πήραν διαζύγιο.

Όνειρό του ήταν να δημιουργήσει εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πολλά χρέη και να χάσει το σπίτι του στην Ύδρα. Μπορεί να συνέχιζε να έχει γνωστούς στην κοσμική Αθήνα αλλά τα τελευταία χρόνια τον «συνόδευε» η μοναξιά και τα προβλήματα υγείας του.

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ο θυρωρός της πολυκατοικίας ανησυχεί γιατί έχει μέρες να τον δει και καλεί την οικογένειά του. Μπαίνουν στο διαμέρισμα και τον βρίσκουν νεκρό.

Ο Αλέξης Μάρδας έζησε μια ζωή σαν παραμύθι αλλά οι τελευταίες σελίδες του παραμυθιού αυτού δεν ήταν πολύ «όμορφες» για εκείνον καθώς δεν είχε happy end το ταξίδι του σε αυτόν τον κόσμο.

Καλό ταξίδι στον «Έλληνα μάγο»!

Keywords
Αναζητήσεις
μαρδας γαμοι, αλεξησ μαρδασ βιογραφικο
Τυχαία Θέματα