Ακυρώνονται οι υπαίθριες πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στον Καναδά λόγω του πολικού ψύχους

Πολλές υπαίθριες εορταστικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς ακυρώθηκαν στον Καναδά εξαιτίας του πολικού ψύχους. Την ίδια ώρα, κλείνουν για λόγους ασφαλείας πολλές χιονοδρομικές πίστες.

Δείτε επίσης: Ακραίες θερμοκρασίες στον Καναδά – Αγγίζει τους -40 βαθμούς Κελσίου (εικόνες)

Στην Οτάβα, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής το θερμόμετρο έδειχνε -19 βαθμούς Κελσίου, οι αρχές ακύρωσαν μέρος των εκδηλώσεων που σχεδίαζαν να

φιλοξενήσουν το Σαββατοκύριακο. “Λόγω των προειδοποιήσεων για ακραίο ψύχος και για λόγους υγείας και δημόσιας ασφάλειας” τροποποιήθηκαν οι εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά και για τα 150 χρόνια από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας του Καναδά, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Ακυρώθηκαν μεταξύ άλλων οι εμφανίσεις των DJ Καρλ και Ιβάνα Μιούρεν και του ράπερ Κάρντιναλ Όφισαλ, όμως θα γίνει κανονικά η ρίψη πυροτεχνημάτων. Ένα τουρνουά χόκεϊ μεταφέρθηκε επίσης σε κλειστό χώρο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε την Παρασκευή ότι το πολικό ψύχος θα συνεχιστεί σε έξι επαρχίες (Βρετανική Κολομβία, Αλμπέρτα, Σασκάτσουαν, Μανιτόμπα, Οντάριο, Κεμπέκ) και στο Γιούκον. Στη Ρετζίνα του Σασκάτσουαν και το Γούινιπεγκ της Μανιτόμπας έχουν καταγραφεί οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, -44 και -46 βαθμοί Κελσίου αντίστοιχα.

Στη Βρετανική Κολομβία, 9.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της παγοθύελλας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα