Ακροδεξιοί εμπόδισαν υποδοχή προσφυγόπουλων στο Δημοτικό Ωραιοκάστρου (εικόνες)

Ακροδεξιές οργανώσεις από την πατριωτική κίνηση Ωραιοκάστρου εμπόδισαν σήμερα την υποδοχή προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.

Με ρατσιστικά πανό και συνθήματα οι ακροδεξιοί εναντιώνονται στην υποδοχή και στην φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν φτάσουν στο σχολικό συγκρότημα τα 9 προσφυγόπουλα, που διαμένουν στην Δομή φιλοξενίας Δερβενίου- Αλεξίλ, σημειώθηκε ένταση όταν 15 άτομα, επιχείρησαν να αλυσοδεθούν μπροστά από την αυλόπορτα του σχολείου και να αποτρέψουν την είσοδο των παιδιών.

Χαρακτηριστικό του

όλου ρατσιστικού παραληρήματος είναι πως ακροδεξιοί φώναζαν πως δεν είναι προσφυγόπουλα τα παιδιά που θα έρθουν στο σχολείο αλλά «λαθραία».

Από την άλλη πλευρά, εκπαιδευτικοί, γονείς και αντιφασιστικές οργανώσεις που βρίσκονται στο σημείο είχαν προετοιμάσει την υποδοχή και την πρώτη ημέρα 15 προσφυγόπουλων στους χώρους του σχολείου, προκειμένου να ξεκινήσει η ένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο όση ώρα οι ακροδεξιοί φώναζαν τα ρατσιστικά τους συνθήματα και έβαλαν το λουκέτο, δεν επενέβησαν. Αυτήν την ώρα επικρατεί ένταση μεταξύ της αστυνομίας και των αντιφασιστών, οι οποίοι ζητούν να διωχθούν οι ακροδεξιοί από το σημείο και να κατέβουν τα ρατσιστικά πανό.

Για «μεμονωμένη αντίδραση» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

«Δεν γνωρίζω αν αυτά τα άτομα ήταν γονείς ή κάτοικοι, αλλά πρόκειται για μεμονωμένη αντίδραση. Το πρόγραμμα προχωράει κανονικά, τα παιδιά μπήκαν στις αίθουσες, έγινε μία ωραία γιορτή, δώσανε στα παιδιά δώρα. Κάθε μέρα ανοίγει ένα ή και περισσότερα σχολεία. Μέχρι το τέλος του μήνα το πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί και όλα τα παιδιά των προσφύγων θα έχουν ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, είναι μία νίκη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε φασιστικές και ακραίες αντιλήψεις», δήλωσε ο κ. Παντής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανανιάδης σημείωσε ότι κάποιοι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου ήταν αντίθετοι και στην τελετή υποδοχής και στη λειτουργία της ΔΥΕΠ. Υπενθύμισε δε ότι και σε άλλα σχολεία είχαν υπάρξει αντίστοιχες αντιδράσεις, που αντιμετωπίστηκαν στη συνέχεια και όταν κρίθηκε αναγκαίο υπήρξε και παρέμβαση Εισαγγελέα, όπως στην περίπτωση γονέων στον Προφήτη, που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα