Ακραία συνθήματα στην υποδοχή της πρωταθλήτριας Βαρντάρ – «Ποτέ Βόρεια, μόνο Μακεδονία» (video)

Η Βαρντάρ από τη Βόρεια Μακεδονία κατέκτησε για 2η φορά στην ιστορία της το Champions League στο χάντμπολ ανδρών, κερδίζοντας με 27-24 την ουγγρική Βέζπρεμ στον τελικό του Final-4 της Κολωνίας και κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών δεν απουσίασαν ακραίες τοποθετήσεις. Τόσο στο γήπεδο όπου έγιναν τα παιχνίδια επί γερμανικού εδάφους, όσο και στην επιστροφή του συλλόγου στην πρωτεύουσα (Σκόπια).

Πάνω από 100.000 οπαδοί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων

προκειμένου να υποδεχθούν και να αποθεώσουν την ομάδα για την μεγάλη της επιτυχία, αλλά γρήγορα η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε, αφού ακούστηκαν τα συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ακραία στοιχεία είχαν εισχωρήσει στο πλήθος και άρχισαν να φωνάζουν το σύνθημα «Ποτέ «Βόρεια – Μόνο Μακεδονία». Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο κάποιοι φώναζαν συνθήματα και κατά των Αλβανών που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία, θεωρώντας πως είναι υπέρ της νέας ονομασίας της χώρας.

Βέβαια, μετά τον τελικό και οι παίκτες της Βαρντάρ στις δηλώσεις τους ξέχασαν ότι η νέα ονομασία της πατρίδας τους είναι «Βόρεια Μακεδονία» και αρκέστηκαν να λένε απλά ότι το «Μακεδονία». Ο αρχηγός της ομάδας τόνισε πως η Βαρντάρ δεν είναι ομάδα της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», ενώ το ίδιο έγινε και στους πανηγυρισμούς με τους οπαδούς τους, κρατώντας σημαίες της χώρας του.

Δείτε το ρεπορτάζ για το θέμα από το δελτίο Ειδήσεων του ANT1:

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε… «H Συμφωνία των Πρεσπών έγινε μεταξύ δύο κρατών και όχι μεταξύ δύο κυβερνήσεων» στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Πολυτιμότερος παίκτης του Final-4 αναδείχθηκε ο πλέι μέικερ της Βαρντάρ, Ιγκόρ Κάρατσιτς. Την τρίτη θέση του κατέκτησε η Μπαρτσελόνα που νίκησε στον μικρό τελικό την πολωνική Κιέλτσε με 40-35. Ο τελικός έγινε μπροστά σε 20.000 θεατές.

Keywords
Τυχαία Θέματα