Ακόμα να μάθουμε πώς βουλευτές «είδαν το φως το αληθινό» και προσχώρησαν στη ΝΔ

Το «γαλάζιο» δόγμα της διασποράς θεωριών περί «ανταλλαγμάτων» όπως φαίνεται δεν εφαρμόζεται από τη ΝΔ μόνο στο Μακεδονικό, αλλά και σε κάθε άλλο ζήτημα πολιτικής φύσης, όπως για παράδειγμα οι μετακινήσεις βουλευτών από κόμμα σε κόμμα.

Το δόγμα αυτό φαίνεται πως χαρακτηρίζει και τα υπονοούμενα που άφησε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, η οποία κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κατονομάσει τους «πρόθυμους βουλευτές» και τα «κίνητρά» τους να στηρίξουν την κυβέρνηση.

«Να

μάθουν οι πολίτες με ποια κίνητρα βουλευτές που εξελέγησαν στην αντιπολίτευση, βουλευτές που για τέσσερα χρόνια τώρα είναι στην αντιπολίτευση ξαφνικά βλέπουν το φως το αληθινό και προσχωρούν στην κυβερνητική πλειοψηφία», τόνισε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ωστόσο, κάτι που «ξεχνά» η κ. Σπυράκη -και για το οποίο δεν έχει δώσει ποτέ απαντήσεις- είναι το γεγονός ότι στη ΝΔ έχουν προσχωρήσει προσφάτως τουλάχιστον τρεις βουλευτές που εξελέγησαν με άλλα κόμματα (Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Κατσιαντώνης). Πρόσωπα τα οποία μάλιστα απέκτησαν ξαφνικά εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές απόψεις σε κρίσιμα ζητήματα (βλ. Θεοχάρης για Συμφωνία των Πρεσπών).

Συνεπώς, κρίνοντας με βάση τη «γαλάζια» λογική, το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί πρώτο είναι: Με ποια κίνητρα αυτοί οι βουλευτές ξαφνικά «είδαν το φως το αληθινό» και προσχώρησαν στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Keywords
Τυχαία Θέματα