Αισιοδοξία στην Αυστραλία: Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγαλύτερη φωτιά – Αναμένονται βροχές (video)

Τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που μαινόταν στην Αυστραλία ανεξέλεγκτη εδώ και σχεδόν τρεις μήνες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο οι πυροσβέστες, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα.

Πρόκειται για το μέτωπο πυρκαγιάς που βρισκόταν εκτός ελέγχου στην ορεινή περιοχή Γκόσπερς, βορειοδυτικά του Σίδνεϊ. Την ίδια στιγμή αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις.

Αυτή η τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν σε εθνικό πάρκο της Αυστραλίας έκαψε μία περιοχή τρεις φορές το μέγεθος του Λονδίνου.

Άνδρας πετάει καρότα για τα άγρια ζώα σε περιοχή που έχει πληγεί από τις πυρκαγιές

Εξάλλου

η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι προβλέπει έως και 50 χιλιοστά βροχής για την εβδομάδα αυτή σε πολλές από τις πληγείσες περιοχές, κάτι που θα προσφέρει ανακούφιση έπειτα από μήνες ξηρασίας.

Δεκάδες άλλες πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία έχουν επίσης τεθεί υπό έλεγχο.

Τεράστιο πλήγμα στην πανίδα και χλωρίδα

Οι πυρκαγιές αυτές που συνδέονται με την αυξημένη ξηρασία που γνωρίζει η Αυστραλία τα τελευταία χρόνια, επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή. Προκάλεσαν μεγάλο κύμα αλληλεγγύης σε όλο τον πλανήτη, με τις δωρεές με στόχο την υποστήριξη των κατοίκων αλλά και των ζώων που επλήγησαν να ρέουν.

Η πανίδα και η χλωρίδα της Αυστραλίας, που θεωρούνται μοναδικές παγκοσμίως, έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί, επιπλέον των χιλιάδων δέντρων και θάμνων που καταστράφηκαν.

Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Ερυθρό Σταυρό και τα άγρια ζώα.

Σε αυτή θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Αμερικανός τραγουδιστής Alice Cooper, η Βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Ολίβια Νίουτον –Τζον και το συγκρότημα Queen.

Πολιτικές επιπτώσεις

Στο πολιτικό πεδίο το ποσοστό δημοτικότητας του συντηρητικού πρωθυπουργού της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον υπέστη βαρύ πλήγμα, κυρίως εξαιτίας των χειρισμών του στην κρίση των καταστροφικών πυρκαγιών τους τελευταίους μήνες, καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ο Μόρισον είδε τη δημοτικότητά του να κατακρημνίζεται κατά οκτώ εκατοστιαίες μονάδες από τον Δεκέμβριο, στο 37%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Newspoll που διενεργήθηκε για λογαριασμό της συντηρητικής εφημερίδας The Australian.

Πηγή: Αισιοδοξία στην Αυστραλία: Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγαλύτερη φωτιά – Αναμένονται βροχές (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα