Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια στο Λούξορ

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια μούμια σε τάφο που δεν είχαν εξερευνήσει στο Λούξορ στην Άνω Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι τάφοι είχαν ανακαλυφθεί τη δεκαετία του 1990 από τη Γερμανίδα αρχαιολόγο Φρεντερίκα Καμπ η οποία είχε φθάσει στην πύλη της εισόδου «ωστόσο δεν είχε ποτέ εισέλθει», όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο.

Οι τάφοι ενδέχεται να χρονολογούνται από την εποχή του Νέου Βασιλείου, που διήρκησε πολλούς αιώνες

έως πριν από περίπου 3000 χρόνια. Μετά την ανακάλυψή τους παρέμειναν «ανέγγιχτοι».

Στον πρώτο τάφο, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν, εκτός των ταφικών αντικειμένων, «μια μούμια τυλιγμένη σε λινό ύφασμα» η οποία, βάσει ερευνών, ήταν «υψηλόβαθμος αξιωματούχος ή προσωπικότητα με ισχύ».

Μάλιστα, υπάρχουν και εικασίες που θέλουν την μούμια να είναι ο «Ντζεχούτι Μες, το όνομα του οποίου είναι χαραγμένο σε τοίχο» ή ο τάφος να ανήκει στον «αντιγραφέα Μαατί», το όνομα του οποίου όπως επίσης κι εκείνο της συζύγου του «Μέχι» αναγράφονται σε δεκάδες από τα ταφικά αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί, όπως εξηγεί το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Στον δεύτερο τάφο πάλι δεν υπήρχε χαραγμένο κανένα όνομα. Σε αυτόν εντοπίστηκε τοιχογραφία που αναπαριστά «ένα πρόσωπο, πιθανόν τον αδελφό του εκλιπόντος να δίνει προσφορές και λουλούδια στο νεκρό και τη σύζυγό του».

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλεντ αλ Ανάνι ανακοίνωσε τα νέα ευρήματα στο Λούξορ, στη νεκρόπολη Ντράα Άμπουλ Νάγκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα