«Σπόντα» Τσίπρα για την παρουσία Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν (video)

Δεν άφησε ασχολίαστη την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στο ξενοδοχείο Hyatt.

Ο πρωθυπουργός είπε πως ειδικά σε μια περίοδο που η Τουρκία κρατά φυλακισμένους τους δύο ελληνες στρατιωτικούς είναι απαράδεκτο να πηγαίνουν στελέχη της αντιπολίτευσης

στην ορκωμοσία. Τόνισε μάλιστα πως η επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία, δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή.

Χαρακτηριστικά σχολίασε… «Σε μια περίοδο που η Τουρκία κρατά φυλακισμένους δύο Έλληνες αξιωματικούς και μάλιστα χωρίς καμία αιτία και χωρίς καμία κατηγορία τέσσερις μήνες τώρα είναι απαράδεκτο ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου και μάλιστα χωρίς καμία συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση. Η επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία, δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή, ούτε συμβάλλει σε τίποτα η παρουσία Ελλήνων πολιτικών σε φιέστες στην Άγκυρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι «η χώρα έχει εθνική ηγεσία για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα με όρους ισότιμου συνομιλητή και όχι με όρους επαίτη. Με στόχο φυσικά όχι την ένταση, αλλά την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα