Αγωνιστής κατά της Χούντας: Δεν μπορώ να γιορτάσω τη Δημοκρατία με Βορίδη, Γεωργιάδη, Μιχαηλίδου

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη χθεσινή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 45η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας εξήγησε με επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο κρητικός αγωνιστής κατά της Χούντας Βασίλης Πεντάρης, βάζοντας στο «κάδρο» τους Μάκη Βορίδη, Άδωνη Γεωργιάδη και Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στη μακροσκελή του επιστολή που αναρτήθηκε στο haniotika-nea.gr, ο Βασίλης Πεντάρης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Κύριε πρόεδρε,
σ’ αυτή την εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο δεν θα παραστώ, γιατί δεν μπορώ να συνεορτάζω αυτή την ιστορική μέρα με τους υμνητές της Χούντας, με τους υβριστές των νεκρών του Πολυτεχνείου, μ’ αυτούς που διακηρύσσουν ότι όσοι έκαναν αντίσταση ήσαν “ψυχικά άρρωστοι”».

Στη συνέχεια της επιστολής ο κρητικός αγωνιστής εξηγεί: «Συγκεκριμένα δεν μπορώ να εορτάσω για τη Δημοκρατία, μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μαυρουδή Βορίδη που διακήρυσσε “Μόνο ο Γεώργιος Παπαδόπουλος μπορεί να δώσει λύση”. Αυτός που κατέλυσε τις δημοκρατικές ελευθερίες, που αιματοκύλησε την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, που απέσυρε τη Μεραρχία της Κύπρου ανοίγοντας τον δρόμο για την Κυπριακή Εθνική συμφορά!

Δεν μπορώ να εορτάσω μαζί με τον υπουργό Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη που διακήρυσσε “Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο”. Ήταν στα χέρια μου ξεψύχησε ένας φοιτητής στο κτήριο Γκίνη του Πολυτεχνείου.

Δεν μπορώ να εορτάσω αυτή την ιστορική μέρα, που τιμά τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, που μόλις προχθές έλεγε “έχουμε μια αγιοποίηση του αντιδικτατορικού αγώνα. Εχουμε μια σχέση με μετατροπή, σε βαθιά ψυχική νόσο, η οποία είναι μια μετατροπή σε μια συλλογική ψυχική νόσο”. Δηλαδή ψυχασθενείς όσοι αντιστάθηκαν για να αποκατασταθεί η “Δημοκρατία”;».

(Με πληροφορίες από haniotika-nea.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα