Χάθηκαν δύο δύτες στην Κάρπαθο – Βούτηξαν σε σπηλιά και σε βάθος 45 μέτρων

Κατέβηκαν σε βάθος 45 μέτρων στον βυθό σε γνωστή σπηλιά στην περιοχήΣτο σημείο μεταβαίνει με αεροπλάνο και ομάδα υποβρυχίων καταδρομών (ΟΥΚ) για να συνδράμει στις έρευνεςΟι αγνοούμενοι δύτες είναι ένας Τσέχος και ένας Ιρανός, 60 και 35 ετών – Τσέχος και ο τρίτος άνδρας που ειδοποίησε τις αρχές

Αγωνία για δυο δύτες που βούτηξαν το Σάββατο (24/08) στα νερά της Καρπάθου και αγνοούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες κατέβηκαν σε βάθος 45 μέτρων στον βυθό σε γνωστή σπηλιά στην περιοχή, αλλά στη συνέχεια δεν έδωσαν σημεία ζωής, καθώς άρχισαν να χάνονται.

Ένας ακόμη δύτης που βούτηξε

μαζί τους, υπογράμμισε ότι ρεύματα και θολούρα στον βυθό είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την επικοινωνία με τους δυο άλλους. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο σημείο μεταβαίνει με αεροπλάνο και ομάδα υποβρυχίων καταδρομών (ΟΥΚ) για να συνδράμει στις έρευνες.

Πρόκειται για μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων δυτών που επιχειρεί σε μεγάλα βάθη, με χαρακτηριστική την επιχείρηση διάσωσης πριν από δύο χρόνια στο Φαρμακονήσι, όπου οι δύτες του Λιμενικού επιχείρησαν στα 75 μέτρα.

Μέχρι τώρα, στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δυτών, συμμετέχουν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές…

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγνοούμενοι δύτες είναι ένας Τσέχος και ένας Ιρανός, 60 και 35 ετών αντίστοιχα. Ο τρίτος άνδρας που ειδοποίησε τις Αρχές φαίνεται πως είναι επίσης τσεχικής καταγωγής.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση των δυτών στις 20:00

Κινητοποίηση υπήρξε λίγο μετά τις 20:00, όταν οι αρχές του νησιού ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση των δύο δυτών που είχαν πάει για κατάδυση σε υποθαλάσσιο σπήλαιο βάθους 50 μέτρων, καθώς περνούσε η ώρα και δεν έδιναν σημεία ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα