Αυξήθηκαν σε 14 τα κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο της Γλυφάδας (video)

Ολοένα και πιο έντονος γίνεται ο συναγερμός των υγειονομικών αρχών αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο γηροκομείο της Γλυφάδας, καθώς πλέον τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αυξηθεί σε 14.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, τα κρούσματα αφορούν δώδεκα ηλικιωμένους και δύο εργαζόμενους, ενώ την ίδια ώρα είναι έκδηλη η ανησυχία δεδομένου ότι δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί περαιτέρω.

Το γηροκομείο έχει τεθεί σε καραντίνα καθώς κανείς δεν μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει από αυτό εκτός από το προσωπικό.

Όσον αφορά την τροφοδοσία, αυτή θα πρέπει

να γίνεται έξω από τη δομή, ενώ υπάρχει και ισχυρή αστυνομική παρουσία για την εφαρμογή των μέτρων. Στη δομή παραμένουν 35 ηλικιωμένοι ενώ έχουν ενημερωθεί και οι συγγενείς τους για την κατάσταση της υγείας τους. Στο μεταξύ το βράδυ της Παρασκευής ειδικά πληρώματα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν ηλικιωμένους τρόφιμους και τους διακόμισαν σε Ευαγγελισμό και Αττικόν.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα επισκεφτούν το κέντρο φροντίδας με σκοπό να ελέγξουν εάν τηρούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του ιού.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV υπάλληλοι της δομής ηλικιωμένων δεν φαίνεται να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Μάλιστα, η κάμερα κατέγραψε υπάλληλο να ανοίγει την είσοδο του γηροκομείου χωρίς να φοράει μάσκα προστασίας.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε αρκετές φορές. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και άνθρωποι που διαμένουν στη γειτονιά όπου βρίσκεται το συγκεκριμένο γηροκομείο καταγγέλλουν ότι δεν τηρούνταν τα μέτρα.

«Βρέθηκε μία εργαζόμενη θετική στον κορονοϊό η οποία ήταν ασυμπτωματική. Έπειτα ήρθε ξανά ο ΕΟΔΥ πήρε τα τεστ και βρέθηκαν άλλα πέντε κρούσματα», σημειώνει μία νοσηλεύτρια.

Πηγή: Open TV

Keywords
Τυχαία Θέματα