Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που προκάλεσε αμηχανία με την ερώτηση στον Τσίπρα

Από τη μία, δημοσιογράφος με «βαρύ» βιογραφικό και συνεργασίες με μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, από την άλλη, με «βαρίδι» μια σκοτεινή ιστορία σχετικά με καταγγελία ελληνοαμερικανίδας πολιτικής αναλύτριας περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

Δείτε επίσης: Το Τweet του Τραμπ για τον Τσίπρα

Ο λόγος για τον Τζον Ντ. Ρόμπερτς (ή Τζέι Ντι για όσους τον γνωρίζουν καλά), ο οποίος ήταν ο δημοσιογράφος του Fox News που προσπάθησε να φέρει τον Αλέξη Τσίπρα

σε δύσκολη θέση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Δείτε επίσης: Η ερώτηση για τον «διαβολικό» Τραμπ και το αστείο του προέδρου των ΗΠΑ

Η ερώτησή του στον Τσίπρα για τον «διαβολικό» Τραμπ

Ο Τζέι Ντι Ρόμπερτς, είναι ο δημοσιογράφος που «ξέθαψε» τη διατύπωση («ελπίζω να μην μας βρει αυτό το κακό») που είχε χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Μάρτιο του 2016, για το ενδεχόμενο να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, ρωτώντας τον αν άλλαξε γνώμη.

Δείτε επίσης: Τραμπ: Λύση για το χρέος – Τρομερές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα (video)

Οι «περγαμηνές» του στη δημοσιογραφία

Γεννημένος στο Τορόντο του Καναδά, ο 61χρονος Τζει Ντι Ρόμπερτς είναι από το 2011 επικεφαλής του πολιτικούς ρεπορτάζ του Fox News στον Λευκό Οίκο, ενώ έχει περάσει από τη θέση του παρουσιαστή στο CNN και στο CBS News. Ο Τζέι Ντι Ρόμπερτς, λοιπόν, το 2009 τιμήθηκε καταφέρνοντας να μπει στο Canadian Broadcast Hall of Fame.

Με την ιδιότητα του μουσικού παραγωγού σε καναδικό ραδιόφωνο ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα, ενώ το 1987 κόλλησε το πρώτο του «ένσημο» στην τηλεόραση ως παρουσιαστής και ρεπόρτερ. Το 1989 μετακόμισε για λίγο στο Μαϊάμι, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε για δύο χρόνια στον Καναδά, όπου ανέλαβε την παρουσίαση πρωινής ενημερωτικής εκπομπής. Το 1992 ετοίμασε τις «βαλίτσες» του για τη Νέα Υόρκη και το CBS. Το 1999 για περίπου πέντε μήνες ανέλαβε τη θέση που έχει τώρα στον Λευκό Οίκο, αλλά για λογαριασμό του CBS.

Ωστόσο, το 2003 ακολούθησε διαφορετικό «δρόμο» στην καριέρα του, καθώς μετέβη στο Ιράκ κατά την εισβολή των αμερικανών πεζοναυτών. Κι ενώ αρκετοί περίμεναν ότι θα ήταν ο «διάδοχος» ενός από τους πιο γνωστούς αμερικανούς παρουσιαστές, του Νταν Ράδερ, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι, κάτι που στοίχισε αρκετά στον Τζέι Ντι Ρόμπερτς.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2006 «μετακόμισε» στο CNN, ως ανταποκριτής από τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χεσμπολάχ, καθώς κατά τη διάρκεια της εισβολής των των ισραηλινών στον Λίβανο. Προς τα τέλη του ίδιου έτους, επέστρεψε στο Ιράκ κι έγινε εθνικός ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον.

Μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν το Fox News, όπου βρέθηκε το 2011 μετά το CNN. Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2016, μια ελληνοαμερικανίδα πολιτική αναλύτρια που εργαζόταν στο ίδιο κανάλι, η Αντριάνα Κωνσταντίνα Ταντάρος έκανε μήνυση κατά του Τζέι Ντι Ρόμπερτς, του Σκοτ Μπράουν και του Μπιλ Ο Ράιλι, κατηγορώντας τους για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Ταντάρος, στην αγωγή που κατέθεσε, ανέφερε ο Τζέι Ντι Ρόμπερτς την παρενόχλησε σεξουαλικά, χωρίς ωστόσο να απαγγελθούν κατηγορίες τελικά.

Σήμερα

Ο Τζέι Ντι Ρόμπερτ, τον Ιανουάριο του 2017 ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής πολιτικού ρεπορτάζ του Fox News στον Λευκό Οίκο.

Το 2008 έληξε με διαζύγιο ο γάμος του και δύο χρόνια αργότερα σύναψε σχέση με την παρουσιάστρια του CNN, Κύρα Φίλιπς, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα