Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί λόγοι που πυροδοτούν την οργή των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ

Οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη σύλληψή του συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στις ΗΠΑ, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και παρά την ισχυρή ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων. Τι είναι αυτό που πυροδοτεί την οργή των διαδηλωτών και τους ωθεί στους δρόμους, εκτός από την προφανή αστυνομική βία εις βάρος του Φλόιντ;

Το «BBC» εξέτασε ορισμένα στατιστικά δεδομένα σχετικά με το έγκλημα και τη δικαιοσύνη στις ΗΠΑ, και τι δείχνουν αυτά για την εμπειρία των Αφροαμερικανών όσον αφορά το νόμο και την τάξη στη χώρα.

BBC News – George Floyd death: More large protests in US but violence fallshttps://t.co/yjzEiP9FAh

— lamhong (@lamhong69603283) June 3, 2020

1. Οι Αφροαμερικανοί είναι πιο πιθανό να τραυματιστούν θανάσιμα από αστυνομικά πυρά

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τα περιστατικά κατά τα οποία αστυνομικοί έχουν πυροβολήσει θανάσιμα πολίτες, προκύπτει πως οι Αφροαμερικανοί έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητας να πέσουν νεκροί από αστυνομικά πυρά συγκριτικά με άλλους πολίτες.

Το 2019, παρόλο που οι Αφροαμερικανοί αποτελούσαν λιγότερο από το 14% του πληθυσμού (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία απογραφής), αντιπροσώπευαν ποσοστό μεγαλύτερο του 23% από τους περίπου 1.000 θανάτους στη χώρα από αστυνομικά πυρά.

“We are a physical representation of our support for George Floyd…for Sandra Bland…for Trayvon Martin… for Stephen Lawrence… I don’t know if I’m going to have a career after this, but f*** that” – John Boyega at London’s #BlackLivesMattter march

Keywords
Τυχαία Θέματα