Αυτό είναι το καμπ στο Κιλκίς που θα μεταφερθούν 1.000 πρόσφυγες

Σε καμπ στη Νέα Καβάλα στο Κιλκίς μεταφέρονται περίπου 1.000 πρόσφυγες από το κέντρο της Μόριας στη Λέσβο, προκαλώντας αντιδράσεις και ανησυχία στις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο νέος δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, μιλώντας στη σελίδα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που θα προκληθούν στην υδροδότηση ολόκληρης της περιοχής της Νέας Καβάλας αλλά και στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ανέφερε

χαρακτηριστικά ότι η περιοχή θα ξεμείνει από νερό καθώς ο αγωγός που τροφοδοτεί τον οικισμό της Νέας Καβάλας είναι μικρός και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες των 150-200 κατοίκων.

Όπως δήλωσε, είναι αναγκαίο να κατασκευαστεί άμεσα ένας μεγάλος αγωγός ο οποίος θα «τρέξει» από το υδραγωγείο που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης του Κιλκίς μέχρι τη Νέα Καβάλα μεταφέροντας νερό και θα εξυπηρετεί ολόκληρη την περιοχή.

Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις που θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες, ο δήμαρχος ανέφερε ότι υπάρχουν αδυναμίες, καθώς δεν προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης του υπεδάφους στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων της Νέας Καβάλας από ιδιώτη εργολάβο και της 33ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού, προκειμένου να αναπτυχθούν σε αυτό οι σκηνές που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι για το διάστημα της παραμονής τους στη Νέα Καβάλα, οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

Δείτε φωτογραφίες από το καμπ:

Πηγή: ethnos.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτογραφιών: maxitis.gr, eidisis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα