Αυτή είναι η σπείρα Γεωργιανών που «ξάφριζε» σπίτια σε όλη την Αττική (εικόνες)

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία και τις φωτογραφίες της πολυμελούς σπείρα Γεωργιανών που διέπραττε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε περιοχές της Αττικής.

Τα συγκεκριμένο δίκτυο ήταν δομημένο και κατανεμημένο σε τέσσερις επιμέρους οργανώσεις, οι οποίες δρούσαν αυτοτελώς ή συνδυαστικά.

Ποια είναι τα μέλη της σπείρας

Πρόκειται για 18 υπηκόους Γεωργίας, ημεδαπό και υπήκοο Ιράκ και Βουλγαρίας, ηλικίας από 24 έως 64 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα -για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της σύστασης σε εγκληματική οργάνωση και συμμετοχής σ’ αυτή, καθώς και της νομοθεσίας που αφορά την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω τυγχάνουν είκοσι δύο ακόμα άτομα, πέντε εκ των οποίων είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της επικράτειας.

Πώς δρούσε η σπείρα – Διατηρούσαν διαπροσωπικές σχέσεις

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης του δικτύου, καθώς και τη συμπεριφορά των μελών τους, προέκυψε ότι ενεργούσαν άκρως επαγγελματικά, μεθοδικά και οργανωμένα.

Κύρια χαρακτηριστικά των μελών ήταν η διατήρηση διαπροσωπικών σχέσεων και διασυνδέσεων μεταξύ των μελών καθώς και η διαρκή δράση και τήρηση δομής και ιεραρχίας, σύμφωνα με πρότυπα της γεωργιανής μαφίας (Vor V Zakone – Thief in law).

Ειδικότερα κατά την παράνομη δράση τους τα μέλη των οργανώσεων σχημάτιζαν ομάδα τριών έως πέντε ατόμων, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα για να προσεγγίζουν τις οικίες, τις οποίες είχαν στοχοποιήσει και αφού ενεργούσαν διερευνητικές διαδρομές σε παρακείμενες οδούς, αποβίβαζαν τα άτομα που θα ενεργούσαν την κλοπή, ενώ οι υπόλοιποι αναλάμβαναν ρόλο παρατηρητή-«τσιλιαδόρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα